ویلیام استانلی جونز

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ویلیام استانلی جونز اقتصاددان، منطق دان و اولین بنیانگذار مکتب نئوکلاسیک بوده است.
جونز در سال ۱۸۳۵ در لیورپول انگلستان و در خانواده ای مسیحی معتقد به وحدانیت، متولد شد. او پسر یک مهندس تاجر فولاد بود؛ که مقالاتی در اقتصاد و حقوق نوشته بود. وی در سن شانزده سالگی وارد دانشگاه شد؛ تا شیمی و گیاه شناسی بخواند. از نامه هایی که در این زمان برای خانواده خود فرستاده، می توان دریافت که جونز جوان، علاقه زیادی به مسائل اجتماعی داشته و برای خود رسالت اجتماعی قائل بوده است. ورشکستگی پدر او که به دنبال بحران سال ۱۸۴۷ پیش آمد، باعث شد جونز تحصیل را رها کرده و در ضرّاب خانه ای تازه تاسیس در سیدنی، مرکز استرالیا مشغول به کار شود. او مدّت پنج سال (۱۸۵۸-۱۸۵۳) در استرالیا باقی ماند. در همین ایام بود که مقالاتی در زمینه هواشناسی و قیمت گذاری در راه آهن نوشت. جونز در سال ۱۸۵۹ به انگلستان برگشت و تحصیل خود را ادامه داد و در سال ۱۸۶۰ لیسانس و در ۱۸۶۲ فوق لیسانس خود را گرفت. در سال ۱۸۶۶ استاد کرسی منطق، فلسفه اخلاق و اقتصاد سیاسی شد. جونز در سال ۱۸۷۶ به لندن رفت تا در دانشگاه لندن اقتصاد سیاسی تدریس کند. او دو سال بعد، به علت بیماری از این شغل دست کشید و در سال ۱۸۸۲ در ۴۶ سالگی هنگام شنا در آب خفه شد و درگذشت.
بلاگ، مارک، اقتصاددانان بزرگ جهان، حسن گلریز، تهران، نی، ۱۳۷۵، ص۴۵-۴۶.
۱. کتاب "پرسشهای مربوط به زغال سنگ" در سال ۱۸۶۵ منتشر شد.۲. "بررسیهای مربوط به پول و اعتبار" در سال ۱۸۸۴ منتشر شد.۳. مفهوم "مطلوبیت نهایی" که نخستین بار در سال ۱۸۶۲ به صورت خلاصه مقاله چاپ شد و در کتاب "نظریه اقتصاد سیاسی" ۱۸۷۱ تکمیل گردید.۴. "دولت در رابطه با کارگران" در سال ۱۸۸۲ منتشر شد.۵. کتاب "اصول علم اقتصاد" در سال ۱۹۰۵ توسط پسرش منتشر شد.
بلاگ، مارک، اقتصاددانان بزرگ قبل از کینز، غلامعلی فرجادی، بی جا، وثقی، ۱۳۷۵، ص۱۰۳-۱۰۴.
ناهمخوانی نظریات اقتصاددانان مکتب کلاسیک با واقعیت ها و انتقادات شدید سوسیالسیت ها و پیروان مکتب تاریخی به اصول مکتب کلاسیک، تجدید نظر در اصول مکتب کلاسیک را ضروری می نمود؛ جونز چهار سال بعد از انتشار کتاب "سرمایه" مارکس، اصول و نظریات اقتصاد کلاسیک یعنی دانش سرمایه داری را براساس مطلوبیت در کتاب "نظریه اقتصاد سیاسی" مورد تجدید نظر قرار داد.
نمازی، حسین، نظام های اقتصادی، تهران، انتشارات دانشگاه شهید بهشتی، ۱۳۷۴، چاپ اول، ص۳۹.
...

پیشنهاد کاربران

بپرس