وودو

دانشنامه عمومی

وودوو یک آیین تخیلی و عجیب دینی است که در وست ایندیز، به ویژه در هائیتی و جامائیکا، بخش هایی از ساحل آفریقا و جنوب ایالات متحده رواج داشت. وودوو بر پایهٔ نیاپرستی، جادوگری و خرافات استوار است و شکل شعایر و مراسم جادویی به خود می گیرد. وقتی بردگان آفریقایی به غرب منتقل شدند، به زور به مسیحیت گرویدند. اجبار در تغییر دین بر این فرضیه استوار بود که بردگان مذهب شرک دارند که باید با مسیحیت جایگزین شود. بردگان، مخصوصاً در مناطق خارج از آمریکا، به بسیاری از سنت های آفریقایی خود پای بند ماندند. نتیجه تلاش برای کاتولیک کردن آن ها این بود که ملغمه ای از سنت های مذهبی آفریقایی و مسیحیت به وجود آمد که بعدها نام وودوو به خود گرفت. معتقدان به وودوو و روحانیون آن ها شیطان پرست نیستند. مناسک و آیین های مذهبی این افراد بسیار غیرعادی و از دیدگاه انسان شناسی و قوم شناسی بسیار جالب است، اما آن ها به هیچ وجه به عبادت شیطان، آن طور که در برخی از انواع شیطان پرستی دیده می شود، نمی پردازند.
در جمهوری بنین، ۱۱٫۶ درصد از مردم دین وودو دارند. و از اکثریت مسیحی و اقلیت مسلمان یک سویه قابل تمایزند. [ ۱] در توگو، غنا و نیجریه نیز دین وودو رایج است.
عکس وودو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

وودو (voodoo)
مجموعه ای از عقاید و مناسک جادویی، رایج در نقاطی از افریقا، امریکای جنوبی، و جزایر هند غربی (وست ایندیز) به ویژه هائیتی. پدیدآمده در قرن ۱۷ در میان بردگان مزارع کشت و صنعت، از ترکیب مذهب کاتولیک رومی با سنت های دینی افریقای غربی. پیروان آن عضویت در کلیسای کاتولیک رومی را حفظ می کنند. زمانی بین امریکایی های افریقای تبار نیواورلئان و دیگر نواحی جنوب امریکا نیز رایج بود. در وودو به وجود لوآ، ارواحی که در امور انسان دخالت می کنند و برخی از آن ها با قدیسان مسیحی هویتی مشابه دارند، معتقدند. لوآ را کاهن (هئونگان) یا کاهنه (مانبو) طی مراسمی احضار می کند و شرکت کنندگان به تسخیر ارواح در می آیند و به حال خلسه فرو می روند.

پیشنهاد کاربران

بپرس