ولسوالی گلدره

دانشنامه عمومی

گُلدَره یکی از ولسوالی های ولایت کابل در خاور افغانستان است با جمعیتی نزدیک به ۲۵٬۲۱۳ نفر. مرکز این ولسوالی گلدره است که در بخش شمال شرقی آن قرار دارد. این ولسوالی خود از ۴۵ روستا تشکیل شده است.
بر اساس آمار تخمینی برنامه عمران ملل متحد در سال ۲۰۰۶، این ولسوالی ۲۵٬۲۱۳ نفر جمعیت دارد که حدود ۷۰٪ آن ها تاجیک و ۳۰٪ پشتون هستند. آمار ۲۵٬۲۱۳ نفر بدون در نظر داشت مردمانی که سالیان قدیم از این ولسوالی به مناطق مرکزی افغانستان به ویژه دایکندی مهاجرت کرده اند می باشد.
مردم ولسوالی گلدره با نزدیکی که به شهر کابل دارند بیشتر مواد مورد نیاز را از شهر خریداری می کنند اما بازارهای کوچک که مواد اولیه را ارائه می کنند نیز در این ولسوالی وجود دارد.
مردم بومی این ولسوالی تاجک ها اند و عرب ها، خواجه ها، سادات و پشتون ها نیز در رده های پاین در این ولسوالی زندگی می کنند. مردم این ولسوالی همه مسلمان و پیروی اهل سنت اند. نزدیک به ۹۵ درصد مردم ولسوالی گلدره به زبان فارسی در شش لهجه متفاوت تکلم می کنند و باقی پشتو حرف می زنند. بیشتر مردم این ولسوالی مشغول کارهای خصوصی و دولت در شهر کابل اند و متباقی مشغول باغداری و کشاورزی.
گلدره یکی از ولسوالی های پانزده گانه ولایت کابل است که در شمال غرب شهر در منطقه ای به نام کوهدامن کابل موقعیت دارد.
موقعیت جغرافیایی:
• غرب: ولایت پروان
• شمال: ولسوالی فرزه
• شرق: ولسوالی های قرغه، کلکان و میر بچه کوت
• جنوب: ولسوالی شکردره
این ولسوالی بیشتر توسط کوه های بلند و برفی احاطه شده و یکی از مناطق سرسبز ولایت کابل به شمار می رود.
ولسوالی گلدره دارای یک دریا ( رود ) نسبتاً بزرگ و سه دریاچه است که در هفت ماه آب کافی داشته و در ماه های تابستان تنها برای کشاورزی و باغداری این منطقه کفایت می کند.
هوای ولسوالی گلدره در شب های تابستان مرطوب بین ۲۰ تا ۲۵ و در روزها تا ۳۵ درجه سانتی گراد می رسد و در زمستان برفی و خنگ تا منفی ۱۸ و بیشتر ثبت شده است.
نام های روستاهای این ولسوالی: ده نو، یکه توت، بیدک، تولاد، ده میانه، ده عرب ها، گد دره، میر خیل، قول کلان، شکر خیل، باغ وفا، ده بالا، شامیر، سنگ شانده، قول نعمت، دره، قلعه فرمان از مناطق مشهور این ولسوالی اند.
تا پیش از روی کار آمدن دولت برهان الدین ربانی، گُلدَره بخشی از ولسوالی شکردره بود. در جریان جنگ های داخلی تقریباً کل این ولسوالی تخریب شد و روستاهای اصلی آن که در نزدیکی جاده اصلی کابل قرار دارند، ویران گشتند. به دلیل کوهستانی بودن منطقه، روستاهای آن پراکنده اند.
عکس ولسوالی گلدرهعکس ولسوالی گلدره
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس