چُشت شریف یکی از ولسوالی های ولایت هرات در شمال باختری افغانستان است. جمعیت آن در سال ۲۰۰۶ میلادی، ۲۵٬۴۲۸ نفوس تخمین زده هست که بیشتر ساکنان مردمان تاجیک استند . [ ۱] مرکز این شهرستان شهر چشت شریف می باشد.
ولسوالی چشت شریف که موقعیت آن، از جنوب به ولسوالی تولک ( غور ) ، از جانب شرق ولسوالی شهرک ولایت غور، از شمال ولسوالی قادس ولایت بادغیس، و از جانب غرب ولسوالی اوبه ولایت هرات می باشد. ولسوالی چشت شریف که در فاصله ۲۶۰ کیلومتری شهر هرات موقعیت دارد، دارای حدود و ۹۶ قریه بزرگ و کوچک می باشد. ولسوالی چشت فعلی؛ ابتدا بنام ( کنزور ) یاد می گردیده و بعد از آمدن ابو اسحاق شامی به افغانستان بنام ( چشت ) مسمی شده است، پیشینه تاریخی ولسوالی چشت شریف به بیش از ۹۷۰ سال می رسد. منابع عایداتی مردم این ولسوالی را باغداری، میوه جات، زراعت و مالداری تشکیل می دهد. حدود ۳۰ فیصد شاغلین این ولسوالی در بخش زراعت و باغداری، ۴۰ فیصد مالداری و ۳۰ فیصد دیگر به صورت آزاد مشغول می باشند. ولسوالی چشت شریف از دیدگاه جغرافیایی به موقعیت کوهستانی قرار داشته و از دره های پر خم و پیچ تشکیل گردیده و منابع آبی و چشمه سارهای زیادی دارد؛ هر یک از دره های این ولسوالی از دیدگاه تخنیکی ظرفیت بندهای آبگردان جهت کشت و زراعت و همچنان تولید انرژی برق دارد که از آن استفاده صورت می پذیرد. منابع طبیعی این ولسوالی را معادن سرشار سنگ مرمر، سنگ گرینیت، سنگ رخام و معادن گچ و سرب تشکیل می دهد.




این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفولسوالی چشت شریف که موقعیت آن، از جنوب به ولسوالی تولک ( غور ) ، از جانب شرق ولسوالی شهرک ولایت غور، از شمال ولسوالی قادس ولایت بادغیس، و از جانب غرب ولسوالی اوبه ولایت هرات می باشد. ولسوالی چشت شریف که در فاصله ۲۶۰ کیلومتری شهر هرات موقعیت دارد، دارای حدود و ۹۶ قریه بزرگ و کوچک می باشد. ولسوالی چشت فعلی؛ ابتدا بنام ( کنزور ) یاد می گردیده و بعد از آمدن ابو اسحاق شامی به افغانستان بنام ( چشت ) مسمی شده است، پیشینه تاریخی ولسوالی چشت شریف به بیش از ۹۷۰ سال می رسد. منابع عایداتی مردم این ولسوالی را باغداری، میوه جات، زراعت و مالداری تشکیل می دهد. حدود ۳۰ فیصد شاغلین این ولسوالی در بخش زراعت و باغداری، ۴۰ فیصد مالداری و ۳۰ فیصد دیگر به صورت آزاد مشغول می باشند. ولسوالی چشت شریف از دیدگاه جغرافیایی به موقعیت کوهستانی قرار داشته و از دره های پر خم و پیچ تشکیل گردیده و منابع آبی و چشمه سارهای زیادی دارد؛ هر یک از دره های این ولسوالی از دیدگاه تخنیکی ظرفیت بندهای آبگردان جهت کشت و زراعت و همچنان تولید انرژی برق دارد که از آن استفاده صورت می پذیرد. منابع طبیعی این ولسوالی را معادن سرشار سنگ مرمر، سنگ گرینیت، سنگ رخام و معادن گچ و سرب تشکیل می دهد.





wiki: ولسوالی چشت شریف