وقت ظهور

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] وقت ظهور، گاه ظهور آخرین حجت الهی برای برپایی حکومت واحد عدل جهانی است.
یکی از موضوعات مهم در مباحث مهدویت، وقت ظهور است؛ به گونه ای که حتی سال ها پیش از ولادت حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، دربارۀ آن، از معصومان (علیهم السلام) پرسش می شد. امامان معصوم (علیهم السلام) نیز همواره مسائل مربوط به حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) - به ویژه زمان ظهور آن حضرت - را از رازهای الهی دانسته و وقت گذاران را تکذیب کرده اند.
سخنان ائمه درباره وقت ظهور
با گذری کوتاه در سخنان ائمۀ اطهار (علیهم السلام) دربارۀ وقت ظهور، به مطالب ذیل بر خواهیم خورد: ۱. آگاهی به زمان دقیق ظهور، فقط از آن خداوند سبحانه و تعالی است.۲. معصومان (علیهم السلام) همواره مردم را از تعیین وقت دربارۀ ظهور حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) برحذر داشته، وقت گذاران را تکذیب کرده اند.۳. روایات فراوانی ظهور را ناگهانی دانسته و احادیثی اصلاح امر فرج را یک شبه ذکر کرده است.۴. اگرچه پنهان بودن زمان ظهور از رازهای الهی است و حکمت الهی اقتضا کرده این وقت نزد مردم نامعلوم و پوشیده باشد، در بعضی روایات به پاره ای از حکمت های آن اشاره شده و تا اندازه ای محدودۀ زمانی آن معین شده است.۵. با نگاهی به کلام معصومان (علیهم السلام) می توان چگونگی آگاه شدن حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) از هنگام ظهور را به راحتی به دست آورد.
ظهور حادثه ای ناگهانی
همان گونه که بیان شد، در روایات فراوانی، از ظهور آن حضرت، حادثه ای ناگهانی یاد شده و روشن است ناگهانی بودن آن، با تعیین قبلی وقت منافات دارد؛ چراکه وقتی برای امری زمان مشخص شد، دیگر دفعی و ناگهانی بودن آن معنا نخواهد داشت.
نادرستی تعیین وقت برای ظهور
...

[ویکی نور] وقت ظهور، اثر عبدالحسین حاجی ابوالحسنی، بیان و بررسی علل و روش های پیشگویی از آینده، مخصوصا ظهور حضرت مهدی(عج) و اشاره به پیامدهای ناگوار توقیت می باشد که به زبان فارسی و در سال 1390ش، نوشته شده است.
انگیزه اصلی نویسنده از نگارش کتاب، پاسخ به تلاش برخی برای مشخص کردن وقت ظهور است، زیرا وی معتقد است آنچه واقعیت دارد، این است که ظهور یک امر حتمی است، اما وقت ظهور، از موضوعاتی می باشد که فقط در علم خداوند ثابت است.
کتاب با مقدمه نویسنده آغاز و مطالب در شش فصل و یک خاتمه، ارائه گردیده است.
نویسنده در ابتدا، به بیان کلیاتی پیرامون مفهوم شناسی ظهور و بررسی امکان اخبار از آینده پرداخته، ضمن پاسخ به این پرسش که آیا وقت ظهور را می توان فهمید، امکان پیشگویی از آینده و پیشگویی وقت ظهور را بررسی نموده و در پایان، علت نهی از توقیت را به بحث و بررسی گذاشته است.
نویسنده انگیزه های متفاوتی را در تعیین وقت ظهور، دخیل دانسته که از جمله آن ها اهمیت موضوع مهدویت و آخرالزمان در کتاب خدا، روایات اسلامی، جوامع اسلامی و حتی در میان پیروان دیگر ادیان آسمانی است؛ گرچه، معصومین(ع)، مسائل مربوط به حضرت مهدی(عج)، به ویژه زمان ظهور آن حضرت(ع) را از اسرار الهی ذکر کرده و وقت گذاران را تکذیب کرده و بزرگان دین نیز از پرداختن عمیق به آن نهی کرده اند؛ ازاین رو نویسنده معتقد است که مهدویت، قلمرو بسیار حساسی است که قصور و انحراف در آن، به همین تناسب بزرگ و حساس خواهد بود.

پیشنهاد کاربران

بپرس