وضعیت اجتماعی اقتصادی سیاسی و فرهنگی نهضت حسینی

پیشنهاد کاربران

ای مردم ، عبرت بگیرید از آن نکوهشهایی که خداوند به منظور پند و اندرز دوستانش از علمای یهود کرده است ، آن جا که می فرماید:
“ّ روحانیون و علمای آنها ( یهود ) را از سخنان گناه آلود جلوگیری زنکردند؟” و فرموده :
...
[مشاهده متن کامل]

“آن گروه از بنی اسرائیل که کافر شدند، ( به زبان داوود و عیسی بن مریم ) لعنت شدند”، تا آن جا که می فرماید: “چه کارهای ناپسندی که انجام می دادند”. بدین جهت خدا بر آنان عیب گرفت که از ستمگرانی که در برابرشان بودند، فساد و اعمال ناروا می دیدند و آنان را منع نمی کردند، چون به آنچه از ستمگران به آنان داده می شد، چشم طمع داشتند و از عواقب اعتراضها بیم داشتند، با این که خداوند فرموده : “از مردم نترسید، از من بترسید”، و نیز فرموده : “مردان و زنان مؤمن دوست یکدیگرند، به نیکی امر و از بدی نهی می کنند”.
( تحف العقول ، ص ۲۳۷ )
امید است با تاسی از سید الشهدا شرایط و شهامت امر به معروف و نهی از منکر را داشته باشیم. انشاء الله

هر فرد و گروهی به طریقی به حسین و یارانش مهر ورزی می کند
نگارنده : احمد لطفی
بر کسی پوشیده نیست، که یاد حسین گرما بخش دلهاست. در هر ماه محرم، نبض عالم و مردم شیعه مسلک در تب و تاب و شور و نوا و غوغا ست.
...
[مشاهده متن کامل]

در کشور ما از شهری و روستایی و عشایری برسیاق و رسم و رسوم خویش زن تا مرد کوچک و بزرگ هرکدام در این ماه عزا تأثیر پذیرند. در واقع پیامبر آخر الزمان ( ص ) فرموده است؛
"ان لقتل الحسین علیه السلام حرارة فی قلوب المؤمنین لا تبرد ابدا. "
ترجمه ؛
برای شهادت حسین علیه السلام، حرارت و گرمایی در دلهای مؤمنان است که هرگز سرد و خاموش نمی شود.
( جامع احادیث الشیعه، ج 12، ص . 556 )
این آتش عشق حسینی در بین مشتاقانش خود جوش است. غمی، حرارتی، و احساسی در دلها و شور و نوایی در زبان آدمها و یاقلم آنها کاملا" مشهود است. این امام قهرمان و یارانش چه خدمت بزرگی کرده اند و چه جنبه ی حقی پشتیبان آنهاست که مردم را به مسجد و خیابا و تکیه و خیابان می کشاند و از پا فتادیگان و نسل گذشته و هر انسانی که در جلوت حضور نیافته، حداقل در خلوت با زبان شعر و قلم و تحلیل و تفکر و مطالعه به این حادثه ی بزرگ روز عاشورا و خلق کنندگان آن حماسه، فکر می نمایند، و آگاهی خود را بالا می برند.
عزا داریها متناسب با شرایط زمان، و شکاف نسل ها، در هر برهه از زمان فرم و شیوه و رسوم خاصی پیدا می کند. بطور مثال در نسل های گذشته بیشتر سینه زنی و الان زنجیر زنی و روضه خوانی و وسائل و ابزار جدید جای وسایل سنتی را گرفته است. از قرین تا کنون عده ای با تعارف آب و چای و شربت و خرما و نذورات و خیرات و. . . به عزاداران حضرت سید الشهدا خدمت می کنند. در مساجد و تکایا عده ای اغذیه و اشربه، گروهی سینه زن و زنجیر زن و افرادی نی کفش ها را جفت می کردند. به عبارت دیگر جمعی مداحی و گروهی باسینه و زنجیر و افرادی با ساز و نقاره و . . . و افرادی با مرثیه خوانی در گرفتن اشک از خلایق، برخی نیز باقلم و سخنرانی ، جمعی نیز با حفظ امنیت عزاداران، درعزای سرور و سالارشهیدان مهرورزی خود را نشان می دهند. امید است خداوند به همه ی عزاداران مختلف حضرت حسین و اعوان و انصارش عنایت لازم را عطا فرماید. انشاء الله

نگارنده می خواهد در باره ی نهضت حسینی مطالب را به سمع و نظر خوانندگان برساند. احمد لطفی