ورکان

لغت نامه دهخدا

ورکان. [ وِ ] ( ع اِ ) آنچه متصل بیخ باشد از بن و تنه درخت. ( منتهی الارب ) ( ناظم الاطباء ).

فرهنگ فارسی

( اسم )تثنی. ورک
آنچه متصل بیخ باشد از بن و تنه درخت

دانشنامه عمومی

ورکان ( کاشان ) ، روستای ورکان از توابع بخش برزک شهرستان کاشان در استان اصفهان ایران است. این روستا در 70 کیلومتری جنوب غربی کاشان و 52 کیلومتری جنوب شرق دلیجان است. ( فاصله هوایی ورکان تا کاشان 44 کیلومتر میباشد
این روستا در دهستان گلاب قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۴۵ نفر ( ۱۹۴خانوار ) بوده است.
این روستا دارای آب و هوای خوب و دارای ۲ قلعه بزرگ و قدیمی می باشد. همجنین دارای باغ های زیادی است که آب و هوا را مساعدتر می سازند.
به گفته اهالی روستانی ورکان و قدیمی ها، درگذشته نام این روستا به دلیل وجود معادن بسیار زیاد طلا در حومه آن زرکان بوده که بعداً به ورکان تغییر داده شد.
مردم ورکان عموماً از طریق خوداشتغالی به کسب درآمد مشغول هستند؛ یکی از شغل هایی که همیشه در این نواحی مرسوم بوده است کشاورزی است که متأسفانه به دلیل کمبود آب به شدت در خطر است.
درحال حاضر بسیاری از ورکانی ها از عرقیات و گیاهان دارویی، گلاب گیری و مشاغل خورد کشاورزی امرار معاش می کنند؛ همچنین دام داری همچنان در ورکان انجام می شود.
ورکان، با توجه به اینکه بیابانی است اما به دلیل مختصات جغرافیایی که دارد و عدم وجود شهرهای پرنور در اطراف آسمانی صاف و پرستاره دارد که در نوع خودش بسیار جذاب است.
جاده مبارک آباد و موته کاشان تنها جاده هایی هستند که مستقیماً از ورکان عبور می کنند و این روستا چندان هم ارتباطی محسوب نمی شود.
ورکان دارای مکان های عمومی زیر است:
این پارک که در تاریخ ۰۸ شهریور ۱۳۹۶ با حضور فرماندار به بهره برداری رسید، در ۵۰۰ متر مربع مساحت و با بودجه دهیاری ورکان ساخته شده است. [ ۱]
مسجد روستای ورکان تقریباً در میانه این روستا واقع شده است.
مدارس، واحدهای تجاری و … همانند سایر روستاهای ایران در ورکان فعالیت می کنند.
مراسمات زیادی در این مسجد برگزار میشود و جمعیت زیادی از مردم روستا نیز در این مراسم شرکت می کنند ، این مسجد در ابتدای روستا قرار دارد
عکس ورکانعکس ورکانعکس ورکانعکس ورکان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

ورکان نام گرگان در زمان ساسانیان بود.
گرگان نام ولایتی در شرق مازندران و غرب خراسان بود و که مرکز آن شهر جرجان ( گرگان ) در نزدیکی گنبدکاووس کنونی بود که بر اثر حمله بیابانگردان از بین رفت و مرکزیت ولایت گرگان به شهر استرآباد ( گرگان فعلی ) انتقال یافت.
...
[مشاهده متن کامل]

ولایت گرگان در متون یونانی هیرکانیا و در متون پهلوی ورکانه نامیده میشد که برهه ای از تاریخ بخشی از خراسان بود و در برهه ای از تاریخ بخشی از طبرستان بود ولی در بیشتر دوران ایالتی مستقل بود.
گرگانی نام گویشی از زبان فارسی است که در شرق گرگان صحبت میشود.
گرگانی نام گویشی از زبان تبری ( مازندرانی ) است که در غرب گرگان صحبت میشود.
گرگانی نام زبانی نزدیک به زبان تبری و سمنانی بود که تا قرن شانزدهم در گرگان صحبت میشد.
گرگانی نام طایفه ای در شهرستان گرگان که به زبان مازندرانی صحبت میکنند.
گرگانی منسوب به ولایت گرگان.
استرآبادی منسوب به شهر استرآباد.

بپرس