ورنکش

لغت نامه دهخدا

ورنکش. [ وَ رَ ک ِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان بروانان بخش ترکمان شهرستان میانه. در 11هزارگزی شوسه میانه به تبریز. دارای 1634 تن سکنه است. آب آن از چشمه و محصول آنجاغلات و حبوبات و شغل اهالی زراعت و گله داری و راه آن شوسه است. رجوع به فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 شود.

فرهنگ فارسی

ده دهستان بروانان بخش ترکمان شهرستان میانه . در ۱٠ کیلومتری شمال خاوری ترکمان . کوهستانی و معتدل است . ۱۶۳۲ تن سکنه دارد .

دانشنامه عمومی

وَرَنکِش یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی بخش ترکمانچای شهرستان میانه است. روستای وَرَنکِش در امتداد روستای صومعه علیا قرار دارد ودارای جمعیتی بالغ بر ۷۰۰ نفر می باشد و دارای یک سد و تعدادی چشمه خروشان است. این روستا در منطقه و در بین دهستان های دیگر پیشرفت قابل توجهی به لحاظ کشاورزی داشته است و شغل بیشتر اهالی کشاورزی ودامداری می باشد همچنین این دهستان در اطراف خود کوه هایی به نام های ( دده قبری، یاغلی، قوشابلاغ، چیچکلی، اوتخالی، قازما یوردی و غیره. ) که متعلق به این روستا و محدوده استحفاظی آن است. برای رسیدن به این روستا از جاده قدیم بین میانه و تبریز از سه راهی عجمی و روستا های چبقلو، صومعه پایین، چناقبلاغ و صومعه بالا عبور کرده ودر دامنه سبز بزغوش به ورنکش می رسید. اهالی روستای ورنکش در جریان جنگ تحمیلی بیش از ۲۰ نفر شهید و جانباز تقدیم وطن کرده اند. در تاریخ ۱۳۹۸/۰۸/۱۷ زلزله ای با قدرت ۵. ۹ ریشتر این منطقه و مناطق مجاور را به لرزه در آورد؛ زلزله ای که به دلیل بافت سنتی و قدیمی منطقه و عدم استحکام لازم با خسارت های مالی و جانی همراه شد. از جمله این خسارات کشته شدن ۵ نفر و زخمی شدن بیش از ۲۵۰ نفر بود است.
سیب گندم گردو زردآلو از محصولات رایج این روستاء می باشد.
همچنین دیگر محصولات این روستاء آلوچه فندق جو و قالی بافی نیز در این روستاء رواج دارد.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این مکان ۹۱۶ نفر ( ۳۵۶خانوار ) بوده است. [ ۱]
عکس ورنکش
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

به معنای دامنه کوه
روستای در مجاورت دامنه کوه
به معنایه دامنه ی کوه است
ورن=گوسفند بسیار بزرگ و
ورنکش = گله داری

بپرس