وایمار

دانشنامه عمومی

وایمار ( به آلمانی: Weimar ) شهری است فرهنگی که در مرکز آلمان و در ایالت تورینگن واقع شده است. این شهر با حدود ۶۵٬۰۰۰ نفر جمعیت ( بر اساس آمار سال ۲۰۰۷ ) در شمال جنگل تورینگن، شرق شهر ارفورت و جنوب غربی شهرهای لایپزیگ و هاله قرار دارد. اولین بار در سال ۸۹۹ از وایمار در متون تاریخی نام برده شده است. این شهر همچنین خواهر خوانده شهر شیراز می باشد.
وایمار همچنین به علت تأسیس جمهوری وایمار ( ۱۹۳۳–۱۹۱۹ ) در آن دارای اهمیت تاریخی است. دانشگاه وایمار با نام کامل دانشگاه باوهاوس وایمار ( به آلمانی: Bauhaus - Universität weimar ) عمدتاً در رشته های راه و ساختمان، معماری و هنر فعال است. یک دانشسرای عالی موسیقی به نام فرانتس لیست ( Hochschule für Musik Franz Liszt ) نیز در وایمار وجود دارد. در سال ۱۹۹۹ میلادی وایمار، توسط یونسکو، به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا انتخاب گردید.
وایمار یکی از مهم ترین شهرهای فرهنگی اروپا محسوب می شود. اقامت و فعالیت بسیاری از مشاهیر ادبی و فرهنگی آلمان همچون گوته، شیلر، هردر و یوهان سباستین باخ و موسیقیدانانی چون هومل ( از شاگردان موتزارت ) و فرانتس لیست در این شهر سبب افزایش اهمیت آن به عنوان یک مرکز فرهنگی در آلمان و اروپا بوده است. آرامگاه گوته ( که بخشی از میانسالی و سال های پایانی عمرش را در وایمار گذراند ) و شیلر و همچنین گنجینه کتابهایشان در این شهر قرار دارد.
دوره تاریخ آلمان در بین سال های ۱۹۱۹ تا ۱۹۳۳ را معمولاً با نام جمهوری وایمار می شناسند. در این سال ها تشکیلات دولتی از پایتخت، برلین، به وایمار انتقال یافته بود. دلیل این انتقال شورش های خیابانی مرسومی بود که بعد از انقلاب ۱۹۱۸ شهر برلین را به محلی ناامن برای برگزاری جلسات قانون گذاری تبدیل کرده بود. وایمار در کنار دسائو یکی از مراکز جنبش باوهاس بوده و خانه های هنر و گالری ها همچنین موزه ها و تئاتر ملی آلمان دانشگاه باوهاس و مدرسه موسیقی لیست بسیاری از دانشجویان، هنردوستان، موسیقیدانان، مهندسین و معماران را به سمت وایمار جذب می کنند.
در طول جنگ جهانی دوم اردوگاهی با نام بوخن والد ( به آلمانی: Buchenwald ) در فاصله ۸ کیلومتری از مرکز شهر وایمار قرار داست. بیش از ۵۵۰۰۰ زندانی تحت شعار «هر کسی را داشته اش» در این بازداشتگاه به کار اجباری برای صنایع محلی ( کارخانه صنایع نظامی ویلهلم گوستلوف - Wilhelm - Gustloff - Werk ) گمارده بودند.
عکس وایمارعکس وایمارعکس وایمار

وایمار (لان). وایمار ( به آلمانی: Weimar ) یک شهر در آلمان است که در ماربورگ - بیدنکپف واقع شده است. [ ۲] وایمار ۷٬۵۵۳ نفر جمعیت دارد.
عکس وایمار (لان)عکس وایمار (لان)عکس وایمار (لان)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

وایْمار (Weimar)
خانه گوته در خانه گوته در شهری در ایالت (لاند) تورینگن آلمان، بر ساحل رود اِلم، با ۶۲,۳۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۵). ماشین آلات و پارچه تولید می کند. از ۱۸۱۵ تا ۱۹۱۸ پایتخت گراندوک نشین ساکس ـ وایمار، و از ۱۹۱۹ـ۱۹۴۵ پایتخت تورینگن بود. در ۱۹۱۹، مجمع ملی آلمان در این جا قانون اساسی جمهوری جدید وایمار را تهیه کرد. گوته، شیلر، و هردر از جمله نویسندگان و یوهان سباستیان باخ و لیست ازجمله موسیقی دانانی بودند که در این شهر زندگی می کردند. بازداشتگاه سابق بوخنوالد در نزدیکی وایمار قرار دارد. سنت های فرهنگی، تاریخی، و معماری سبب شد که وایمار در ۱۹۹۹ به منزلۀ «پایتخت فرهنگی» اروپا انتخاب شود. در این شهر قلعۀ نوکلاسیک (۱۸۰۱ـ۱۸۰۳) همراه با سه قلعۀ دیگر قرار دارد که عبارت اند از قلعۀ سبز (ساخته شده ۱۵۶۳، بازسازی شده در قرن ۱۸)، قلعۀ سرخ (۱۵۷۴ـ۱۵۷۶)، و قلعۀ زرد (۱۷۰۲). وایمار دانشگاه، نگارخانه ، آرشیو اسناد، و چندین موزه دارد.

پیشنهاد کاربران

بپرس