وانیلین

فرهنگ فارسی

جوهروانیل، ماده معطری که ازوانیل گرفته میشود، درشیرینی سازی برای معطرساختن شیرینی هابکاررود
(اسم ) ماده معطری که بشکل بلورهای ریز سوزنی شکل سفید رنگ سطح خارجی وانیل را پوشانده و بعلاوه از پوست میوه و سایر انساج گیاه وانیل استخراج میوشد و پس ازتبلور بشکل سوزنهای ریز سفید کوچک در میامد نام شیمیائیش آلدیید متوکسی - پروتو کاتشیک است بلورهایش در ۸۴ درجه گرما ذوب میشود و بمقدار زیاد در آب گرم و بمقدار کم در آب سرد محلولند ولی در الکل و کلروفرم و اتر و روغن ها بخوبی محلول است بسیار معطر و دارای طعم سوزاننده است وانیلین علاوه بر آنکه بوی بسیار دلپذیری که دارد در قنادی معطر ساختن شکلات و نبات هاو غیره و در تهیه لیکورها مصرف میشود و دارای اثر نیرو دهنده و ضد عفونی کننده نیز میباشد سابقا نیز بعنوان تقویت نیروی باه وضد تشنج مصرف میشد . توضیح وانیلین را غالبا در بازار و تداول عامه وانیل مینامند.

فرهنگ معین

[ فر. ] (اِ. ) مادة معطری که به شکل بلورهای ریز سوزنی شکل سفید رنگ سطح خارجی وانیل را پوشانده و به علاوه از پوست میوه و سایر انساج گیاه وانیل استخراج می شود و پس از تبلور به شکل سوزن های ریز سفید کوچک درمی آید، بسیار معطر و دارای طعم سوزاننده است .

دانشنامه عمومی

وانیلین ( به انگلیسی: Vanillin ) یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب کم ۱۱۸۳ است. شکل ظاهری این ترکیب، بلورهای سفید است.
وانیلین یک ترکیب آلی با فرمول C8H8O3 است. این ترکیب یک آلدهید فنولی است و شامل گروه های عاملی آلدهید، اتر و هیدروکسیل است.
وانیلین اولین ترکیبی است که از استخراج دانه های وانیل بدست می آید اما امروزه وانیلین سنتزی کاربرد بیشتری دارد و به عنوان طعم دهنده در غذاها، نوشیدنی ها و صنعت دارو به کار می رود.
اتیل وانیلین و وانیلین در صنعت غذایی کاربرد گسترده دارند. اتیل وانیلین گران تر از وانیلین است اما نسبت به وانیلین؛ تأثیر بیشتری در مقدار کمتر دارد و دلیل آن وجود گروه اتوکسی ( −O−CH2CH3 ) در ساختار اتیل وانیلین به جای گروه عاملی متوکسی ( −O−CH3 ) در وانیلین است.
عکس وانیلینعکس وانیلین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

مترادف ها

vanillin (اسم)
وانیلین

پیشنهاد کاربران

بپرس