واقعه المپیک مونیخ

پیشنهاد کاربران

کشتار مونیخ حمله ای بود که به وسیلهٔ اعضای گروه فلسطینی سپتامبر سیاه در جریان بازی های المپیک تابستانی ۱۹۷۲ مونیخ در آلمان غربی علیه اعضای گروه ورزشی اسرائیل انجام و به گروگان گیری و کشتن آن ها و یک پلیس آلمانی انجامید. اندکی پس از آغاز حمله، فلسطینیان خواهان آزادی ۲۳۴ زندانی از زندان های اسرائیل، و همچنین آزادی بنیان گذاران ارتش سرخ آلمان ( آندره آس بادر و اولریکه ماینهوف ) از زندان های آلمان شدند. سپتامبر سیاه این عملیات را به یاد دو روستای فلسطینی مسیحی که ساکنانشان در ۱۹۴۸ به وسیلهٔ هاگانا تبعید شده بوند «ایکریت و بیرام» نامیده بود.
...
[مشاهده متن کامل]

به نظر می رسد تروریست ها تجهیزات خود را از نئونازی های آلمان دریافت کرده بودند. در جریان عملیات ناموفق نجات، هر یازده گروگان، پنج نفر از هشت تروریست، و یک مأمور پلیس آلمان کشته شدند. سه تروریستی که زنده مانده بودند دستگیر شدند، اما دولت آلمان غربی در پی ربوده شدن یکی از هواپیماهای شرکت لوفت هانزا به وسیلهٔ سپتامبر سیاه آن ها را آزاد کرد. اسرائیل در پاسخ به آزادی آدمکشان، عملیات بهار جوانی و «خشم خدا» را اجرا کرد که طی آن ها سازمان جاسوسی و نیروهای ویژهٔ آن به طور برنامه ریزی شده فلسطینیان مظنون به دست داشتن در این کشتار را یافتند و کشتند.
استیون اسپیلبرگ کارگردان و تهیه کنندهٔ مشهور آمریکایی، در سال ۲۰۰۵ فیلم «مونیخ» را دربارهٔ این کشتار و عملیات انتقامی اسرائیل موسوم به «خشم خدا» کارگردانی کرد.
بازی های المپیک ۱۹۷۲ مونیخ در زمان گروگان گیری وارد هفتهٔ دوم خود شده بود. به منظور کمک به فراموشی پیشینهٔ نظامی گرای آلمان، و به ویژه المپیک ۱۹۳۶ برلین که آدولف هیتلر رهبر نازی از آن برای مقاصد تبلیغاتی استفاده کرده بود؛ کمیتهٔ سازمان دهندهٔ المپیک آلمان غربی باز و دوستانه بودن فضا در دهکدهٔ بازی ها را تشویق می کرد. برابر ادعای فیلم مستند یکی از روزهای سپتامبر تدابیر امنیتی در دهکدهٔ بازی ها عمداً شدید نبود و ورزشکاران معمولاً بدون نشان دادن مدارک کافی مجاز به رفت وآمد در آن بودند. بسیاری از ورزشکاران با پریدن از روی حصار سیمی گرداگرد دهکده اتاقک های نگهبانی را دور می زدند.
شموئل لالکین، سرپرست گروه اسرائیل، از پیش از رسیدن ورزشکاران به مونیخ، نسبت به نبود نگهبانان مسلح و شرایط محل اقامت ورزشکاران اسرائیلی ابراز نگرانی کرده بود. تیم اسرائیل در بخش دورافتاده ای از دهکدهٔ بازی ها، و در طبقهٔ همکف ساختمان کوچکی نزدیک یکی از دروازه ها اسکان داده شده بود. از دید لالکین این وضعیت شرایط را برای حملهٔ تروریستی از بیرون مناسب می کرد. به نظر می رسد مقامات آلمانی به لالکین اطمینان داده بودند تدابیر امنیتی بیشتری برای محافظت از گروه اسرائیل به کار خواهند بست، اما لالکین در درستی این قول شک داشت.

واقعه المپیک مونیخواقعه المپیک مونیخواقعه المپیک مونیخواقعه المپیک مونیخواقعه المپیک مونیخ
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/واقعه_المپیک_مونیخ

بپرس