هیدروژنه کردن ( به انگلیسی: Hydrogenation ) در شیمی و به خصوص در صنایع غذایی عبارت است از واکنش گاز هیدروژن ( H2 ) با یک ماده شیمیایی سیر نشده و تولید ماده اشباع که عمدتاً در حضور کاتالیست مناسب همانند نیکل، پالادیوم، پلاتینیوم انجام می شود. [ ۱] این واکنش معمولاً برای اشباع کردن هیدروکربنها استفاده می شود. در واقع طی این فرایند تعداد پیوندهای دوگانه و سه گانه کاهش میابد. هیدروژن خالص معمولاً به صورت تک اتمی یافت نمی شود، بلکه آن را به صورت جفت در مولکول های دواتمی ( H2 ) میابیم. کاتالیست یا کاتالیزور هم ماده است که در واکنش ها استفاده می شود تا آن واکنش در دمای پایین تر و سرعت بیشتری به وقوع بپیوندد. البته هر واکنشی کاتالیست های مخصوص به خود را دارد. در نتیجه هیدروژنه کردن ( هیدروژناسیون ) بدون حضور کاتالیزور نیاز به دمای بالایی دارد.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفwiki: هیدروژنه کردن