هیئت تحریر شام

پیشنهاد کاربران

هیئت تحریر شام ( به عربی: هیئة تحریر الشام ) از گروه های اسلام گرا درگیر در جنگ داخلی سوریه است. هیئت تحریر الشام در ۲۸ ژانویه ۲۰۱۷ از ادغام چند گروه سلفی و از جمله جبهه فتح شام ( جبهه نصرت سابق ) به وجود آمد. گروه تحریر الشام شاخه القاعده در سوریه به شمار می آید هر چند که این گروه گفته هیچ ارتباطی با القاعده ندارد.
...
[مشاهده متن کامل]

گروه تحریر الشام متشکل از گروه های الزنکی ( زَنْگی ) ، لواء الحق، جبهه فتح شام، جبهه انصارالدین و جیش السنه است. محسوب می شود. البته جنبش نورالدین زنکی بعدها از این سازمان جدا شد و به همراه سایر گروه های شورشی به جبهه تحریر سوریه پیوست.
در ژانویه ۲۰۱۹ تحریر الشام با بیرون راندن مخالفان اسد به خصوص گروه های تحت حمایت ترکیه از ادلب، کنترل استان ادلب را به دست گرفت.
بیشتر جامعه بین المللی تحریر الشام را یک سازمان تروریستی می دانند. سفارت ایالات متحده در سوریه در ماه مه ۲۰۱۷ تأیید کرد که تحریر الشام در ۱۱ مارس ۲۰۱۷ به فهرست سازمان های تروریستی اضافه شده است. سفیر ایالات متحده در سوریه اظهار داشت: تحریر الشام یک اتحاد بین چند گروه است و هر گروهی که با آن متحد شود، جزئی از شبکه سوریه القاعده محسوب می شود. فارغ از اینکه از چه اسمی استفاده می کند.
کانادا در ۲۳ مه ۲۰۱۸ تحریر الشام را در فهرست گروه های تروریستی خود قرار داد.
در اوت ۲۰۱۸، ترکیه تحریر الشام را در فهرست سازمان های تروریستی خود قرار داد.
در مارس ۲۰۱۷ طی توافقی بین ایران و قطر، قرار شد ساکنان شیعه فوعه و کفریا با ساکنان سنی و شورشیان زبدانی و مضایا تبادل شوند. در تاریخ ۱۲ آوریل ۲۰۱۷ توافق اجرایی شد و اتوبوس ها و آمبولانس ها با یاری هلال احمر سوریه در چهار شهرک پیش گفته حاضر شدند و علمیات جابجایی آغاز شد.
در تاریخ ۱۴ آوریل، ۷۵ اتوبوس و ۲۰ آمبولانس حدود ۵۰۰۰ نفر را از فوعه و کفریا تخلیه کردند. در تاریخ ۱۵ آوریل، اتوبوس هایی که عملیات تخلیه ساکنان شیعه را انجام می دادند، با مواد منفجره پر شدند و عملیات تروریستی منجر به کشته شدن ۱۲۶ نفر شد که بیش از ۶۰ نفر آن ها کودک بودند. مسئولیت این جنایت تروریستی را گروه تحریرالشام به عهده گرفت.
تلاش هیات تحریر شام در این چند سال این بوده که چهرهٔ تازه ای از خود به عنوان بازیگر مشروع سیاسی بنمایاند که نه دنبال جهاد بین المللی است و نه پیوندی با گروه های جهادی چندملیتی دارد. این گروه پیوند خود با القاعده را در سال ۲۰۱۶ به پایان رساند. گمان همگانی بر این است که «دولت نجات» که از راه چند "وزارتخانه" ادلب را اداره می کند وابسته به این گروه است.

هیئت تحریر شامهیئت تحریر شام
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/هیئت_تحریر_شام

بپرس