هکلر و کخ ژ۳۶

پیشنهاد کاربران

هکلر و کخ ژ۳۶، ( به آلمانی: HK G36 ) یک تفنگ تهاجمی است که در اوایل دهه ۱۹۹۰ توسط شرکت آلمانی هکلر و کخ طراحی شده و از سال ۱۹۹۷ جایگزین تفنگ جنگی ژ۳ به عنوان سلاح سازمانی اصلی ارتش آلمان شد.
ژ۳۶ از پیشرفته ترین تفنگ های روز دنیا محسوب شده و در بسیاری از کشورها مورد استفاده است. این تفنگ از فشنگ ۵٫۵۶x۴۵ میلی متری ناتو استفاده می کند.
...
[مشاهده متن کامل]

خشاب اصلی ژ۳۶ یک خشاب ۳۰ فشنگی است. محل قرارگیری خشاب به عنوان یک بخش جداگانه ساخته شده به همین دلیل این سلاح را به راحتی می توان برای پذیرش خشاب های دیگر آماده کرد. از یک خشاب ۱۰۰ فشنگی هم می توان برای تغذیه ژ - ۳۶ استفاده کرد که در واقع خشاب استاندارد ام ژ۳۶ مدل تفنگ اتوماتیک جوخه ژ۳۶ است.
بعد از ساخت و طراحی مدل ژ۳۶، شرکت هکلر و کخ با همکاری ارتش آمریکا مدل اصلاح شده ای از این سلاح به نام هکلر و کخ ایکس ام۸ تولید کرد.
در ساخت ژ - ۳۶ مواد بسیار سبک پلیمری بکار گرفته شده است. بخش چکانه، قنداق، برگه آتش، بخشهای آلات متحرکه، قبضه، خشابها و اجزای دیگر از فیبر کربن و پلیمر ساخته شده اند. در ساخت بخشهای مربوط به بدنه و لوله و نواحی حساس، فولاد بکار رفته است.
در سال ۲۰۱۲ در جنگ افغانستان گزارش شد که ژ - ۳۶ پس از شلیک چندصد گلوله، دقت خود را بشدت از دست می دهد. تا جایی که اصابت گلوله به هدفی در فاصله ۱۰۰ متر را «مشکل» توصیف کردند. همچنین اصابت گلوله به هدفی در فاصله ۲۰۰ متر را «نااُمید کننده» و اصابت گلوله با هدفی در فاصله ۳۰۰ متر را «غیرممکن» خواندند. بنابراین ژ - ۳۶ بعنوان تفنگی که توانایی رزم طولانی مدت را ندارد شناخته شد. کارشناسان توصیه کردند که در شلیک کردن با این تفنگ در جنگهای طولانی، باید به آن استراحت داد تا خنک شود. در سال ۲۰۱۴ صنایع دفاع آلمان بعد از ۲ سال سکوت اعلام کرد که مشکل داغ شدن بیش از حد، بدلیل ضعف فنی تفنگ نبوده و به خاطر بکارگیری فشنگ های غیراستاندارد بوده است. شرکت تولید کنندهٔ مهمات هم به این امر اذعان داشت که در فشنگ هایش، روکش مسی بکار رفته در گلوله را بیش از حد نازک طراحی کرده است. با این حال مشخص شد که این اظهارات شرکتهکلر و کخ بهانه ای بیش نبوده و در سال ۲۰۱۵ وزیر دفاع آلمان خانم فن در لین، ژ - ۳۶ را یک تفنگ «بی مصرف» نامید و اعلام کرد که ژ - ۳۶ بخاطر مشکلات اعلام شده، از ارتش آلمان بازنشسته خواهد شد. او گفت که ارتش آلمان، دیگر این تفنگ پلاستیکی که در دمای بالاتر از ۳۰ درجه سانتیگراد، توانایی شلیک مستقیم به اهداف را ندارد در اختیار نخواهد داشت و از هکلر و کخ بابت این ضرر مالی وزارت دفاع شکایت کرد. اما وزارت دفاع آلمان، مدرک فنی محکمی برای ارائه به دادگاه در اختیار نداشت. بنابراین دادگاه آلمان رای را به سود هکلر و کخ اعلام کرد و دستور داد که لازم نیست این شرکت بابت نقص در ۱۶۷هزار تفنگ تحویل شده به ارتش آلمان، غرامتی بپردازد.

هکلر و کخ ژ۳۶هکلر و کخ ژ۳۶هکلر و کخ ژ۳۶هکلر و کخ ژ۳۶هکلر و کخ ژ۳۶هکلر و کخ ژ۳۶
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/هکلر_و_کخ_ژ۳۶

بپرس