هچ مارشال دیویدسون

دانشنامه آزاد فارسی

هَچ، مارْشال دِیْویدْسون (۱۹۳۲)(Hatch, Marshall Davidson)
زیست شیمی دان استرالیایی. سازوکار به دام انداختن CO۲در یاخته های غلاف آوندی، محل های اصلی فتوسنتز، را در گیاهان گرمسیری توصیف کرد. همچنین، در زمینه های دیگر سوخت و ساز گیاهی، از جمله نحوۀ تجزیۀ نشاسته و قندها به اتانول و دی اکسید کربن، پژوهش هایی صورت داد. در فرآیند فتوسنتز گیاهان، طی مراحلی، آنزیمی معروف به مسیر فتوسنتزی کالوین یا مسیرC۳ انرژی نورانی خورشید را صرف تبدیل آب و دی اکسید کربن به اکسیژن و ترکیبات آلی پر انرژی، مانند نشاسته، می کند. مرحلۀ محدودکنندۀ سرعت مسیر کالوین واکنشی است که آنزیم روبیسکوآن را ممکن می سازد. از آن جا که فعالیت آنزیم روبیسکو با بالا رفتن دما به سرعت افزایش می یابد، به نظر می رسد گیاهان مناطق گرمسیری احتمالاً نمی توانند سرعت فزایندۀ تنفس نوری را تحمل کنند. در ۱۹۶۸، هچ برای وارد کردن دی اکسید کربن به هیدرات های کربن مسیر جایگزینی به جای مسیر کالوین، معروف بهC۴ یا مراحل آنزیمی مسیر هچ ـ اسلاک ـ کورتشاک، گزارش کرد. راه فتوسنتزی C۴در علف های مناطق گرمسیری و گیاهان دیگری که تحت شرایط سخت آب و هوایی قرار دارند، برای گریز از آثار تنفس نوری پدید آمده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس