هپاتیت ای

دانشنامه عمومی

هپاتیت ای ( به انگلیسی: Hepatitis A ) ( که سابقاً با نام هپاتیت عفونی شناخته می شد ) نوعی بیماری عفونی حاد کبد است که توسط ویروس هپاتیت آ ( HAV ) ایجاد می شود. [ ۱] بسیاری از افراد مبتلا به ویژه افراد کم سن و سال علایم کمی دارند یا هیچ علامتی ندارند. [ ۲] فاصله زمانی بین ابتلاء و بروز علایم در افرادی که علایم بیماری را نشان می دهند بین دو تا شش هفته است. [ ۳] اگر علایمی وجود داشته باشند به طور عادی تا هشت هفته باقی می مانند، علایم آن ممکن است شامل تهوع، استفراغ، اسهال، زردی پوست، تب و شکم درد باشد. [ ۲] حدود ۱۰–۱۵٪ افراد طی شش ماه پس از ابتلای اولیه بازگشت علایم را تجربه می کنند. [ ۲] نارسایی حاد کبد به ندرت ممکن است اتفاق بیفتدبا این حال در میان افراد سالخورده رایج تر است. [ ۲]
این بیماری از طریق خوردن یا نوشیدن غذا و آبی که با مدفوع فرد آلوده، آلوده شده است گسترش می یابد. [ ۲] سخت پوستان دریایی که به اندازه کافی پخته نشده اند منشأ بیماری نسبتاً رایجی هستند. [ ۴] این بیماری همچنین ممکن است از طریق تماس نزدیک با فرد آلوده منتقل شود. [ ۲]
این بیماری از طریق خون نیز به ندرت قابل انتقال است به همین دلیل در افراد معتاد و تزریق مواد مخدر با سوزن مشترک این بیماری دیده می شود البته مگس نیز به عنوان یک ناقل مکانیکی معرفی شده است اما تحقیقات درستی در این زمینه صورت نگرفته است در حالی که بچه ها اغلب در زمان ابتلاء هیچ علامتی ندارند اما می توانند آلودگی را به دیگران سرایت دهند. [ ۲] یک بار ابتلاء به این بیماری، فرد را برای تمام عمر در مقابل آن مصون می سازد.
[ ۵] تشخیص بیماری به علت شباهت علائم آن به علائم بیماری های مختلف از جمله مالاریا توسط یکسری آزمایش ها به ویژه آزمایش خون قابل شناسایی است. [ ۲] این ویروس یکی از پنج ویروس شناخته شده هپاتیت است که عبارتند از: آ، ب، سی، دی و ای.
واکسن هپاتیت آ در پیشگیری از بیماری مؤثر است. [ ۲] [ ۶] در برخی از کشورها این واکسن به طور معمول برای کودکان و افراد در معرض خطر بالای ابتلاء که قبلاً واکسینه نشده اند توصیه می شود. [ ۲] [ ۷] و به نظر می رسد به صورت مادام العمر مؤثر باشد. [ ۲] سایر اقدامات پیشگیرانه شامل شستن دست و پخت صحیح غذا می شود. [ ۲] هیچ درمان خاصی برای تهوع یا اسهال با استفاده از دارو و استراحت وجود ندارد تا در صورت لزوم توصیه شود. [ ۲] عفونت ها معمولاً به طور کامل و بدون ایجاد بیماری کبدی مزمن برطرف می شوند. [ ۲] برای درمان نارسایی حاد کبد، در صورت وقوع، به پیوند کبد نیاز خواهد بود. [ ۲]
عکس هپاتیت ایعکس هپاتیت ایعکس هپاتیت ای
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

از خانواده پیکورنا ویروسها و جنس هپاتویروس است که قبلا تحت عنوان آنتروویروس ۷۲ طبق بندی شده است. اما اکنون بنام هپاتیت عفونی نامیده می شود. این ویروس کروی شکل است و تقارن ۲۰ وجهی دارد. بدون پوشش است و آران ای ویروس ( RNA مثبت ) است. توسط دهان و مدفوع انتقال می یابد. دوره کمون آن تقریبا ۱ ماهه است. بیماری مزمن کبدی ایجاد نمی کند و به ندرت کشنده است و هیچ تشانه آنتی ژنی با دیگر ویروس های کبدی ندارد. انسان و میمون میزبان های طبیعی این ویروس هستند. نوکلئوکسید آن در برابر اتر و اسید از سایر پیکورنا ویروس ها مقاوم تر است و به علت همین مقاومت باید در برخورد با بیماران مبتلا احتیاط کرد. با استفاده از گیرنده های سطح سلولهای کبدی وارد سلول می شود. جزئیات پاتوژنیسیته برای این ویروس مشخص نیست. از طریق دستگاه گوارش فرد را آلوده می کند. احنمالا در سلول های اوروفارنکس و اپیتلیال روده تکثیر پیدا می کند. اگرچه انترفرون باعث محدوده شدن ویروس می شود اما سیستم ایمنی نیز در صدمه زدن به سلول های کبدی آلوده به ویروس و حذف آنها از بدن بی تاثیر نیست. به دنبال ضایعات سلول های کبدی یرقان ظاهر می شود. این ویروس از طریق صفرا وارد روده و مدفوع می شود و از ۱۰ روز قبل از ظهور علایم و ایجاد آنتی بادی در مدفوع وجود دارد و از طریق مدفوع منتشر می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

محتویات [نمایش]
علایم [ویرایش]
ویروس مولد هپاتیت ای
میکروگراف الکترونی از ویریون هپاتیت ای.
طبقه بندی ویروس ها
گروه: گروه ۴ ( ( + ) ssRNA )
تیره: پیکورنا
سرده: هپاتوویروس
گونه: ویروس هپاتیت ای
علایم بالینی آن شامل خستگی، بی اشتهایی، ضعف، تهوع، شکم درد، یرقان، تیره شدن رنگ ادرار است و این بیماری در افراد بالغ شدید تر از از کودکان است. در کودکان اغلب بدون جلب توجه سپری می شود و در اکثر موارد بهبودی کامل حاصل می شود. حداکثر شیوع این بیماری بین سنین ۳۰ تا ۱۵ است. بیش از ۸۰ درصد بزرگسالانی که به هپاتیت A مبتلا می شوند، تا ۸ هفته بیمار هستند و حدود ۳۰ روز کاری را از دست می دهند. مرحله پیش یرقانی، ۵ تا ۷ روز طول می کشد و با شروع ناگهانی تب، ناخوشی، بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، درد شکم و سردرد خود را نشان می دهد. علایم کمتر شایع شامل لرز، میالژی، آرترالژی، سرفه، اسهال، یبوست، خارش و کهیر هستند. نشانه های موجود در معاینه فیزیکی عبارتند از هپاتومگالی دردناک، اسپلنومگالی. مرحله یرقانی ( ایکتریک ) که ۳ تا ۳۰ روز طول می کشد، با بیلی روبینمی کونژوگه شروع می شود و متعاقباً طی چند روز یرقان رخ می دهد و مدفوع به رنگ روشن و اصطلاحاً خاک رسی ( clay - colored ) در می آید. عفونت مزمن رخ نمی دهد.
وجود و شدت علایم عفونت با ویروس هپاتیت A به سن بیمار بستگی دارد. تقریباً ۷۰% از بزرگسالان آلوده دچار علایمی نظیر یرقان می شوند. بر عکس تنها ۳۰% کودکان کوچک تر از ۶ سال دچار علایم می شوند که این علایم هم معمولاً غیر اختصاصی و شبیه آنفلوانزا و بدون یرقان است. در اکثر بیماران مبتلا به هپاتیت A تیتر HAVIgm بالا است. لذا مهمترین تست سرولوژی بررسی HAVIgm است که به روش رادیوایمنواسی و الیزا قابل اندازه گیری است و همچنین بررسی بیلی روبین هم جهت ارزیابی اختلال کبدی ارزشمند است.
آزمون IgM ضد ویروس هپاتیت A، آزمایش تأییدکننده ارجح برای هپاتیت A است زیرا هنگامی که روی نمونه های حاصل از فردی با علایم تیپیک انجام شود، حساسیت و ویژگی بالایی دارد. IgM سرمی ضد ویروس هپاتیت A را می توان ۵ تا ۱۰ روز قبل از شروع علایم ردیابی کرد؛ سطح این آنتی بادی برای ۴ تا ۶ ماه همچنان بالا می ماند. سطح IgG ضد ویروس هپاتیت A به فاصله کمی پس از IgM بالا می رود و این ایمونوگلوبولین در سراسر طول عمر فرد وجود خواهد داشت و باعث ایمنی وی می شود .
درمان [ویرایش]
درمان برای این بیماران وجود ندارد و تزریق ایمنوگلوبین برای افراد در تماس با بیمار توصیه می شود که در دوره کمون باعث کاهش علایم بیماری می شود. روش های پیشگیری شامل رعایت بهداشت در مراکز عمومی، کنترل بهداشتی آب و مواد غذای بخصوص شیر، شستن دست ها بعد از رفتن دستشویی و قبل از صرف غذا و ضد عفونی کردن وسایل بیمار بسیار موثر است. واکسن، نمونه کشته شده است که فقط برای مواقع ضروری استفاده می شود.
انتشار [ویرایش]
این ویروس به راحتی در جامعه منتشر می شود. محتمل ترین راه سرایت راه مدفوعی - دهانی از طریق تماس فردی می باشد. بعضی محصولات رودخانه ای مثل صدف ها می توانند منبع آلودگی با ویروس باشند. آلودگی با ویروس هپاتیت A به ندرت از طریق سرنگ و سوزن آلوده یا انتقال خون پیش می آید. همودیالیز هیچ نقشی در انتشار آن میان کارکنان بخش ندارد. شیوع آنتی بادی در افراد دارای سطح اقتصادی و اجتماعی پایین بالاتر است. در کشورهای در حال توسعه و عقب مانده اکثر مبتلایان کودکان هستند در حالی که در کشورهای پیشرفته ابتلا در سنین بالاتر است. تقریبا ۴۰ درصد موارد حاد هپاتیت توسط هپاتیت A ایجاد شده است.
جستارهای وابسته [ویرایش]
هپاتیت
منبع [ویرایش]
ویکی پدیا انگلیسی:Hepatitis A بازیابی ۳ نوامبر ۲۰۱۱
پیوند به بیرون [ویرایش]
انواع هپاتیت به نقل از سایت پزشکان بدون مرز
رده ها: بیماری های ویروسی مسمومیت غذایی

بپرس