هونان

فرهنگ فارسی

ایالتی در شمال چین مرکزی در حوضه رودخانه هوانگهور ( رود زرد ) که ۵۶ میلیون تن سکنه دارد. شهر مرکزی و مهم آن [ کائی فنگ ] میباشد و در قسمت جنوب غربی و شمال کوهستانی است و دره های حاصلخیز دارد . محصول عمده اش برنج ابریشم و پنبه میباشد . معادن آهن و زغال سنگ نیز دارد . این ایالت از جمله نخستین اقامتگاههای چینی ها است .

دانشنامه عمومی

هون آن ( نیز هونان ) ( به چینی: 湖南 ) , ( به انگلیسی: Hunan ) یکی از استان های کشور چین است. این استان همچنین به استان شیان هم شهرت دارد. این استان در جنوب شرقی این کشور قرار گرفته است و مرکز آن شهر چانگشا است. جمعیت آن بالغ بر شصت و هفت میلیون نفر است. مساحت این استان برابر ۲۱۱٫۸۰۰ کیلومتر مربع است[ ۵] . رودخانه یانگ تسه از ارتفاعات شمال این استان سرچشمه می گیرد.
عکس هونانعکس هونانعکس هونانعکس هونانعکس هونانعکس هونان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

هونان (Hunan)
نمایی از شهر جانگشا، استان استانی در جنوب مرکزی چین. از شمال به هوبی، از شرق به جیانگسی، از جنوب به گوانگ دونگو ناحیۀ خودمختار گوانگسی جوانگ، و از غرب به گویجوو سیچوانمحدود است. ۲۱۰,۵۰۰ کیلومتر مربع مساحت و ۶۴,۲۸۰,۰۰۰ نفر جمعیت دارد (۱۹۹۶). مرکزش جانگشا (چانگشا)است. سایر شهرهای مهم آن عبارت اند از هنگ یانگ، شائویانگ، سیانگ تان، و جوجو. صنایع مهم آن شامل تولید مواد معدنی غیرآهنی، ماشین آلات، مواد شیمیایی، و کالاهای برقی است. کشاورزی منطقه بر کشت برنج، چای، تنباکو، و دانه های روغنی استوار است. هونان بین قرون ۸ و ۳ مرکز کشور پادشاهی نیرومند چوبود که در اوج عظمت خود، تا نواحی مجاور استان نیز گسترش یافته بود. سلسلۀ چیندر ۲۲۱پ م آن را فتح و ضمیمۀ امپراتوری تازه متحد شدۀ خود کرد. مهاجرت گستردۀ جمعیت چینی به این منطقه از قرن ۸م آغاز شد. در اواخر دهۀ ۱۹۲۰، ناحیۀ مرزی با استان جیانگسی به پایگاه اصلی کمونیست های چینی مبدل شد. زادگاه مائو تسه تونگدر شائوشانقرار دارد.

پیشنهاد کاربران

هون ها یا هون های زرد اتحادی عشایری از اقوام مختلف بودند که در سده های چهارم و پنجم میلادی به سوی غرب مهاجرت کرده و در موازات آمودریا کوچ نشین هایی تأسیس کردند. [۱] هون یک اصطلاح جمعی برای سوارکاران با
...
[مشاهده متن کامل]
ریشه های مختلف بوده که سبک زندگی عشایری یا نیمه عشایری را پیش می بردند. به باور پژوهشگران تصور می شود که هون ها از تبار شیونگ نو ها باشند. [۲] شیونگ نو ها ( در منابع علمی XIONGNU یا Hsiung - nu یا Hiung - nu یا Xiong - nu به معنای بردگان ظالم ) یک امپراطوری عشایری بزرگ در شمال چین در سده های دوم و اول پیش از میلاد و گویشوران زبان های ایرانی در آسیای مرکزی بودند که ممکن است منشأ بوجود آورنده هون های آسیای مرکزی باشند. [۳] هون ها قومی عشایری بودند که در سده های چهارم و ششم میلادی در آسیای میانه، قفقاز و اروپای شرقی زندگی می کردند. طبق رسم اروپایی، نخستین بار گزارش شده است که آنها در شرق رودخانه ولگا، در منطقه ای که در آن زمان بخشی از اسکتیا بوده، زندگی می کردند. ورود هون ها با مهاجرت به سمت غرب یک قوم ایرانی یعنی آلان ها همراه است. [۴]

به معنی چیدن، بافتن، اسمی کوردی

بپرس