هولی

لغت نامه دهخدا

هولی. [ هََ / هُو ] ( اِ ) کره اسبی که هنوز زین نکرده باشند و به هندی آهسته و هموار باشد. ( آنندراج ) ( برهان ) ( انجمن آرا ).

هولی. ( اِخ ) در هندی نام عیدی و جشنی است. ( برهان ) ( آنندراج ). این جشن را در اوائل فصل بهار برپا می کنند. ( فرهنگ عمید ).

فرهنگ فارسی

کره اسبی که هنوز زین نکرده باشند و بهندی آهسته و هموار باشد

فرهنگ معین

(هَ ) (اِ. ) کره اسبی که هنوز زین بر پشت آن نگذاشته باشند.

فرهنگ عمید

کره اسبی که هنوز زین بر پشت او نگذاشته باشند.

گویش مازنی

/hooli/ آب تنی

واژه نامه بختیاریکا

( هَولی ) کره خر

دانشنامه عمومی

هولی (فیلم ۱۹۴۰). «هولی» ( انگلیسی: Holi ) یک فیلم به کارگردانی عبدالرشید کاردار است که در سال ۱۹۴۰ منتشر شد.
عکس هولی (فیلم ۱۹۴۰)

هولی (فیلم ۱۹۸۴). «هولی» ( انگلیسی: Holi ) فیلمی هندی است که در سال ۱۹۸۴ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به عامر خان، اوم پوری و نصیرالدین شاه اشاره کرد.
خلاصه داستان: در خوابگاه کالج یک نفر کشته می شود ولی مسئولین به ابن موضوع رسیدگی نمی کنند، اما یک نفر ساکت نمی شیند و این موضوع را پیگیری می کند …
عکس هولی (فیلم ۱۹۸۴)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

جشن رنگ یا هولی ( به انگلیسی: Holi Festival ) از جشن های رسمی مردم هندوستان است. هولی یک جشنواره ملی و مذهبی بهاره است که توسط هندی ها به خصوص هندوها برگزار می شود. هولی به جشنوارهٔ رنگ ها و عشق نیز مشهور است.
...
[مشاهده متن کامل]

«جشن رنگ ها» نام مراسمی است که هرساله، در ماه مارس میلادی و هنگام شروع فصل بهار در کشور هندوستان برگزار می شود. جشن هولی یا رنگ پاشی و آب بازی تعطیل رسمی در تمام هندوستان است. مردم در این زمان که مطابق تقویم هندی تعطیل رسمی است، پایان زمستان و آغاز بهار طبیعت را جشن می گیرند. در این جشن بر اساس یک سنت قدیمی، اهالی هر منطقه با پاشیدن آب و رنگدانه های مخصوص به سوی یکدیگر و نیز اجرای موسیقی و رقص، به سرور و پای کوبی می پردازند. در این آیین شاد، همهٔ افراد اعم از زن و مرد و پیر و جوان شرکت می کنند و باور دارند که با فرارسیدن بهار، بار دیگر روشنایی بر تاریکی و خوبی بر بدی پیروز شده است. «جشن هولی» از اعیاد مهم مردم هند و نقطهٔ مقابل «جشن دیوالی» است که در آغاز فصل سرما برگزار می گردد.
هولی در پایان زمستان جشن گرفته می شود در آخرین شبی که ماه کامل است در ماه قمری فلاگونا، ( فلاگون یا پورنیما ) که معمولاً مطابق با اسفند ماه ایرانی می باشد. در بسیاری از مناطق، هولی در حدود دو روز طول می کشد. یکی از بزرگ ترین آداب و رسوم هولی سست شدن ساختارهای تشریفاتی است، که به طور معمول شامل سن، جنس، وضعیت، و طبقه است. هولی شکاف گسترده بین طبقات اجتماعی را می بندد و هندوها را به هم نزدیک می کند. با هم، غنی و فقیر، زنان و مردان، از حضور یکدیگر در این روز شاد لذت می برند. علاوه بر این، هولی سختی های هنجارهای اجتماعی را کاهش می دهد. هیچ کس انتظار رفتار مودبانه ندارد… و در نتیجه، فضا پراز هیجان و شادی است.
هر سال، هزاران نفر از هندوها در جشنواره هولی شرکت می کنند. در انتظار روز بعد از ماه کامل در ماه فالگونا، یا اوایل ماه مارس، این مردان و زنان آماده هستند برای گسترش شادی. هولی اهداف بسیاری دارد. اول و مهم تر از همه، جشن آغاز فصل بهار است. همچنین دارای هدف های مذهبی ست، بزرگداشت برنامه های زیادی که در اسطوره شناسی هندو است.
در اصل، این جشنواره، جشنی برای برداشت محصول خوب و زمین بارور بود. علاوه بر جشن آمدن بهار، هولی حتی هدفی بزرگتر از این دارد. هندوان بر این اعتقادند با این فرصتی ست برای لذت بردن و بهره گیری از رنگ های فراوان در بهار و وداع با زمستان. علاوه بر این، هولی جشنی برای ه های مذهبی ست. رانگاپانچامی چند روز بعد رخ می دهد در پانچامی ( روز پنجم از ماه کامل ) ، به مناسبت پایان جشنهای مربوط به رنگ.

هولیهولیهولیهولیهولی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/هولی
علاوه بر کُره اسب زین نشده و جشن معروف، به کُره الاغ که هنوز باری نشده باشدنیز هُولی می گویند.
به بعضی از افراد مثل فرزندان که از پدر یا مادر یا بزرگترها نافرمانی کنند نیز از این تشبیه استفاده می شود و می گویند افکارش مثل هُولی ( کُره الاغ ) است. یعنی سنجیده عمل نمی کند و افکارش نپخته است.
این جشن برگرفته شده از آیین های ایران است!
برای آگاهی بیشتر، نگاهی به واژه " حاجی فیروز و چهارشنبه سوری " بیَندازید!

بپرس