هورمون آزادکننده تیروتروپین. هورمون آزادکننده تیروتروپین ( TRH ) یا فاکتور ( TRF ) هورمونی است که از هیپوتالاموس آزاد می شود و موجب ترشح هورمون محرکه تیروئید ( TSH ) و پرولاکتین از هیپوفیز می شود.
این هورمون موجب افزایش ترشح ( TSH ) و پرولاکتین می شود. هورمون TSH در کنترل عملکرد تیروئید نقش محوری دارد. عامل اصلی تعیین نقطه تنظیم در محور تیروئید هورمون TSH است. ترشح این هورمون به وسیله هورمون هیپوتالاموسی TRH تنظیم می شود. TRH عمده ترین محرک سنتز و ترشح TSH است. تقریباً ۱۵ دقیقه پس از تجویز TRH میزان ترشح TSH به حداکثر خود می رسد. کاهش سطح هورمون های تیروئید سبب افزایش تولید پایه TSH و تشدید اثر تحریکی TRH بر TSH می شود. افزایش سطح هورمون های تیروئید نیز به سرعت و به صورت مستقیم TSH را مهار کرده و همجنین اثر تحریکی TRH بر TSH را مهار می کنند
هورمون آزادکننده تیروتروپین ( TRH ) موجب تحریک ترشح پرولاکتین نیز می شود؛ بنابراین در کم کاری تیروئید افزایش تولید پرولاکتین دیده می شود.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاین هورمون موجب افزایش ترشح ( TSH ) و پرولاکتین می شود. هورمون TSH در کنترل عملکرد تیروئید نقش محوری دارد. عامل اصلی تعیین نقطه تنظیم در محور تیروئید هورمون TSH است. ترشح این هورمون به وسیله هورمون هیپوتالاموسی TRH تنظیم می شود. TRH عمده ترین محرک سنتز و ترشح TSH است. تقریباً ۱۵ دقیقه پس از تجویز TRH میزان ترشح TSH به حداکثر خود می رسد. کاهش سطح هورمون های تیروئید سبب افزایش تولید پایه TSH و تشدید اثر تحریکی TRH بر TSH می شود. افزایش سطح هورمون های تیروئید نیز به سرعت و به صورت مستقیم TSH را مهار کرده و همجنین اثر تحریکی TRH بر TSH را مهار می کنند
هورمون آزادکننده تیروتروپین ( TRH ) موجب تحریک ترشح پرولاکتین نیز می شود؛ بنابراین در کم کاری تیروئید افزایش تولید پرولاکتین دیده می شود.