هواپیمای جت چهارموتوره

دانشنامه عمومی

جت چهارموتوره که گاهی کوادجت نیز نامیده می شود، هواپیمای جتی است که با چهار موتور کار می کند. وجود چهار موتور، باعث افزایش قدرت می شود و این امکان را برای چنین هواپیماهایی به عنوان هواپیمای مسافربری، باری و هواپیمای نظامی فراهم می کند. بسیاری از نخستین هواپیماهای جت دارای چهار موتور بودند که در میان آن ها دی هویلند کامت، نخستین هواپیمای جت تجاری جهان قرار دارد. [ ۱] در دهه های پس از معرفی، استفاده از هواپیماهای چهارموتوره، به تدریج به دلیل عوامل مختلفی از جمله تولید و عرضهٔ جت های دوموتوره برای پروازهای دورتر و تأکید بر بهره وری مصرف سوخت، کاهش یافته است. [ ۲]
تولید نوع مسافری بوئینگ ۷۴۷–۴۰۰ از سال ۲۰۰۵ متوقف شد و تحویل ایرباس ای۳۴۰ به ۱۱ دستگاه در سال کاهش یافت، زیرا آن ها در رقابت با جت های دوموتورهٔ کارآمدتر و مقرون به صرفه تر روبرو بودند. [ ۳] [ ۴]
در سال ۲۰۰۵ ایرباس ایرباس ۳۸۰ را معرفی کرد که در حال حاضر بزرگ ترین هواپیمای مسافربری جهان است. [ ۵] این هواپیما برای مسیرهایی با تقاضای بسیار بالا طراحی شده است و معمولاً ۵۷۵ مسافر را در دو عرشهٔ مجزا جا می دهد. با این حال، تا سال ۲۰۱۸، ایرباس تنها یک چهارم از رقم اولیهٔ پیش بینی شدهٔ فروش ۱٬۲۰۰ فروند را طی دو دهه انجام داده است. [ ۶] این امر را می توان به گرایش مدرن به استفاده از جت های دوموتورهٔ کوچک تر اما بسیار کارآمد مانند ایرباس ۳۵۰ و بوئینگ ۷۸۷ نسبت داد. بزرگ ترین کاربر ایرباس ۳۸۰، هواپیمایی امارات است و مرکز اصلی آن در فرودگاه بین المللی دبی واقع شده است که بسیاری از پروازهای طولانی در این فرودگاه توقف دارند. این امر باعث می شود که امارات بتواند صندلی های ایرباس ۳۸۰های خود را راحت تر پر کند. ایرباس اعلام کرد که تولید ایرباس ۳۸۰، در سال ۲۰۲۱ به پایان می رسد.
با ادامهٔ رشد قدرت موتور و کاهش تقاضای ظرفیت، هواپیماهای جت دوموتوره مانند بوئینگ ۷۸۷ دریم - لاینر و ایرباس ای۳۵۰ ایکس دابلیوبی وارد بازار هواپیماهایی شدند که در سال های قبل، به چهار موتور نیاز داشتند.
در پاسخ به تولید ایرباس ۳۸۰، بوئینگ نیز ۷۴۷–۸ را در سال ۲۰۱۱ به عنوان جانشین ۷۴۷–۴۰۰ معرفی کرد. [ ۷] نوع مسافری ۷۴۷–۸آی تا تاریخ ۲۰۱۸[ بروزرسانی] تنها ۵۰ سفارش دریافت کرده است، در حالی که نوع باربری ۷۴۷–۸اِف با بیش از ۱۰۰ سفارش موفق تر بوده است. [ ۸] تا سال ۲۰۱۸، مدل ۷۴۷–۸اِف از نظر بُرد و توان حمل بار، بی رقیب است، [ ۹] و آن را به گزینه ای مناسب برای حمل بار تبدیل می کند.
عکس هواپیمای جت چهارموتورهعکس هواپیمای جت چهارموتورهعکس هواپیمای جت چهارموتورهعکس هواپیمای جت چهارموتوره
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس