هنر مسگری

دانشنامه عمومی

مسگری یکی از صنایع دستی کهن ایران است. اشیا و ظروف مسی دست ساز از زمان های دور در موزه ها قابل مشاهده هستند. پیشینه مسگری در ایران حداقل به پنج هزار سال پیش و در شهر باستانی سیلک کاشان می رسد و به ظن غالب اولین فلز مکشوفه به دست انسان همین فلز مس بوده و اولین فلزکاران نیز ایرانیان بوده اند. [ ۱] از جمله مراکز عمده این هنر شهرهای اصفهان، زنجان، شیراز، کرمان و کاشان است.
صنعت مسگری در اصفهان، زنجان، کرمان، شیراز و کاشان و یزد و در دوران اسلامی و تا به امروز از رونق و شکوفایی برخوردار بوده به گونه ای که در اغلب این شهرها یکی از بازارها با عنوان بازار مسگرها به صاحبان این هنر - صنعت اختصاص داشت. [ ۲] در بازار مسگرهای این شهرها ده ها مسگر به قوت بازو و ضرب چکش خود، انواع ظروف، وسایل و اشیاء مسین می ساختند. امروزه در این بازارها هنوز آثاری از این هنر یافت می شود. کشف دو کوره ذوب فلز در محوطه سه هزار ساله «اسپیدژ» در سیستان و بلوچستان نشان داد که مردم اسپیدژ، پیش از تاریخ به هنر مسگری و فلزکاری مسلط بوده اند. [ ۳] [ ۴] [ ۵] [ ۶]
یکی از دغدغه خریداران ظروف مسی این هست که نمی توانند ظروف مسی اصل را تشخیص دهند، به چند راه برای تشخیص ظروف مسی در زیر توجه کنید:
• چکش زنی ریز و منظم انجام شده است[ ۸]
قلع داخل ظرف درخشان و براق است
• ظرافت و ریزه کاری دارد[ ۹]
• از ورق مس با کیفیت و ضخیم استفاده شده است
• مهر سازنده ظروف مسی روی ظروف هک شده است
عکس هنر مسگریعکس هنر مسگری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس