هندوچین

/hendoCin/

معنی انگلیسی:
indo-china

لغت نامه دهخدا

هندوچین. [ هَِ دُ ] ( اِخ ) قسمتی از خاک آسیا است که در جنوب شرقی این قاره و در مشرق هند قرار گرفته است و شامل برمه ، سیام و فدراسیون هندوچین فرانسه است که قبلاً مستعمره کشور فرانسه بوده و نیز قسمتی از آن فدراسیون مالایا است. در این سرزمین از دیرباز میان پادشاهی های مختلف ، زد و خورد بوده است. پس از نفوذ اروپائیان دراین منطقه قسمت شرقی آن به دست فرانسویان افتاد و هندوچین فرانسه به وجود آمد و مرکز کشور سیام و مغرب و جنوب هندوچین ازآن ِ انگلیس شد که در سالهای 1940 تا 1945 مورد هجوم ژاپن واقع گردید. ( از فرهنگ جغرافیایی وبستر ). پس از آن در سال 1954 کشوری به نام ویتنام در این ناحیه به وجود آمد. رجوع به ویتنام شود.

فرهنگ فارسی

شبه جزیره ای است در آسیای جنوب شرقی بین اقیانوس کبیر و اقیانوس هند و در شمال آن چین جنوبی ( تبت ) واقع شده . این شبه جزیره تا جنگ دوم جهانی میان سه کشور انگلیس فرانسه و سیام تقسیم شده بود به این طریق که قسمت غربی بنام برمه یا بیرمانی تحت الحمایه انگلیس و بخش شرقی شامل ایالات کامبوج کشنشین و تنکن آنام و لائوس تحت الحمایه فرانسه و قسمت سوم که بین بخش انگلیس و فرانسه قرار داشت کشور مستقل سیام بود که امروز تایلند می گویند . بعد از جنگ دوم جهانی در بخش فرانسه میان کمونسیت های هندوچین و سربازان فرانسوی جنگ های پی در پی واقع شد و دولت فرانسه در سال ۱۹۴۶ م . به قسمت تحت الحمایه خود استقلال داخلی داد و برای جلوگیری از کمونیستها ناچار قسمت عمده هندوچین را به حزب سیاسی ویت مین مرکب از کمونیستها و ملیون هندوچین واگذاشت و چند سال بعد با میانجیگری سازمان ملل جنگ داخلی هندوچین ظاهرا پایان یافت و دولتی بنام دولت ویت نام و دولت کمونیستی بنام ویت مین تشکیل گردید . تمام شبه جزیره هندوچین بالغ بر دو میلیون کیلومتر مربع است .

دانشنامه عمومی

هندوچین یا سرزمین اصلی جنوب شرق آسیا، منطقه ای است در جنوب شرقی آسیا و شامل کشورهای ویتنام، کامبوج، لائوس، سنگاپور، میانمار ( برمه ) ، تایلند و بخشی از مالزی است.
از دید تاریخی، کشورهای جنوب شرق آسیا زیر نفوذ فرهنگی هند و چین بوده اند، البته درجات این نفوذ تفاوت های دارد. بیشتر کشورهای منطقهٔ هندوچین بیشتر از هندوستان نفوذ فرهنگی پذیرفته اند ولی در مورد کشور ویتنام این مسئله به وارونه است و این کشور بیشتر تحت نفوذ فرهنگی چین بوده است. نفوذ کم تر هندی بر فرهنگ ویتنام زمانی پدید آمد که ویتنام به هنگام گسترش روبه جنوب، بر تمدن چامپا نیز چیره شد.
ویتنام، تایلند، میانمار، لائوس، سنگاپور، کامبوج و مالزی کشورهای تشکیل دهنده این منطقه هستند. این منطقه از جنوب شرقی به دریای چین جنوبی و خلیج تایلند از جنوب به شبه جزیره مالزی و از غرب به دریای اندامان متصل می شود. آب و هوای این منطقه گرم و شرجی است و همواره زمین لرزه ها و سیل های زیادی در این منطقه رخ می دهد. همچنین این منطقه در معرض بادهای موسمی قرار دارد.
این شبه جزیره، در کنار شبه جزیره عربستان، شبه جزیره هند و شبه جزیره کره، از بزرگ ترین شبه جزایر آسیا می باشند.
عکس هندوچینعکس هندوچینعکس هندوچینعکس هندوچین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

هِندوچین
هِندوچین
نامی که گه گاه به شبه جزیرۀ بین چین و هند اطلاق می شود و کشورهای میانمار (برمه)، تایلند، کامبوج، لائوس، ویتنام، و شبه جزیرۀ مالی را شامل می شود؛ در مفهوم دقیق تر کشورهای کامبوج، لائوس، و ویتنام را در بر می گیرد که با نام اتحادیۀ هندوچین(هندوچین فرانسه) تحت سلطۀ فرانسه قرار داشتند. این اتحادیه در ۱۸۸۷ تشکیل شد و در ابتدا دو کشور کامبوج و ویتنام را در بر می گرفت و در ۱۸۹۳ لائوس نیز ضمیمۀ آن شد. اتحادیۀ مزبور در ۱۹۴۵ از بین رفت اما کنترل فرانسه بر این مناطق تا ۱۹۵۴ توسط فدراسیون هندوچینادامه داشت.

پیشنهاد کاربران

بپرس