همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران

پیشنهاد کاربران

همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران یک ائتلاف سیاسی جمهوری خواه است که از پنج حزب و سازمان سیاسی اپوزیسیون جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده است. این ائتلاف هدف خود را تأسیس «جمهوری سکولار دمکرات در ایران» و حمایت از دگرباشان جنسی ( LGBTQ ) اعلام کرده است. اتحاد جمهوری خواهان ایران، جبهه ملی ایران - اروپا، حزب چپ ایران، سازمان های جبهه ملی ایران در خارج از کشور و همبستگی جمهوری خواهان ایران اعضای این ائتلاف هستند. ائتلاف همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در روز پنج شنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ با صدور اطلاعیه ای موجودیت خود را اعلام کرد.
...
[مشاهده متن کامل]

پنج حزب و سازمان جمهوری خواه در روز ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ با صدور اطلاعیه ای اعلام کردند که پس از مدتی همکاری نزدیک و اتخاذ مواضع سیاسی مشترک پیرامون رویدادهای ایران، مناسبات خود را ارتقاء بخشیده و وارد روند ائتلاف شده اند. این احزاب در این اطلاعیه که همچنین همچنین حاوی پیوستی با عنوان «دیدگاه های همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران پیرامون وضعیت سیاسی کشور و جنبش زن، زندگی، آزادی» بود، از تدوین دیدگاه های مشترک خود تحت عنوان «دیدگاه های همگامی» و انتشار آن در کنفرانسی مطبوعاتی در اوایل سال ۱۴۰۲ خبر دادند.
متن این سند مشتمل بر یک مقدمه و ده ماده با عنوان «مبانی همگامی ( منشور همگامی ) » در روز ۱۱ فروردین ۱۴۰۲ قبل از برگزاری کنفرانس مطبوعاتی توسط دبیرخانهٔ همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران منتشر شد. به دنبال آن در روز ۱۴ فروردین ۱۴۰۲ کنفرانس مطبوعاتی همگامی برای جمهوری سکولار دمکرات در ایران در کتابخانهٔ مرکزی دانشگاه لندن برگزار شد که محمود جعفری از جبههٔ ملی ایران–اروپا، بهروز خلیق از حزب چپ ایران ، مریم سطوت از اتحاد جمهوری خواهان ایران، مهدیه گلرو از همبستگی جمهوری خواهان ایران و همایون مهمنش از سازمان های جبههٔ ملی ایران در خارج از کشور در آن شرکت داشتند.
تأسیس ائتلاف همگامی با واکنش برخی فعالان و سازمان های سیاسی مواجه شد. جمعی از فعالان سیاسی که اکثراً از امضاکنندگان بیانیهٔ ۶۷۳ جمهوری خواه سکولار دمکرات بودند، با انتشار بیانیه ای از تشکیل این ائتلاف استقبال کرده و آن را گامی مؤثر در راستای تشکیل ثقل جمهوری خواهی در ایران دانستند. سازمان مجاهدین خلق ایران با انتشار متنی در سایت رسمی این سازمان اعلام کرد که «صرفنظر از سوابق و اختلافات دیرین سیاسی و خط مشی» از این ائتلاف استقبال می کند. احسان هوشمند فعال سیاسی اصلاح طلب و ملی - مذهبی با انتشار یادداشتی در روزنامهٔ شرق با اشاره به عدم استفاده از واژهٔ «ملت ایران» به انتقاد از بیانیهٔ اعلام موجودیت همگامی پرداخت و لفظ استفاده شدهٔ «مردم ایران» را «مبهم و کش دار و نامشخص در ترمینولوژی علم سیاست» عنوان کرد که به باور او نشان دهندهٔ عدم باور به مفهوم «ملت ایران» است که برای هوشمند اهمیت دارد. دبیرخانهٔ همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران در واکنش به این یادداشت نامه ای خطاب به روزنامهٔ شرق منتشر کرد و در آن هوشمند و روزنامهٔ اصلاح طلب شرق را از باور داشتن اعضای این ائتلاف به مفهوم «ملت ایران» خاطرجمع کرد و وعده داد که از این واژه در متن منشور همگامی استفاده خواهد کرد. با این وجود روزنامهٔ شرق از انتشار نامهٔ دبیرخانهٔ همگامی خودداری کرد.

همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/همگامی_برای_جمهوری_سکولار_دموکرات_در_ایران