همایش خلع سلاح

دانشنامه عمومی

همایش خلع سلاح یک انجمن خلع سلاح چندجانبه است که توسط یک جامعه بین المللی پایه گذاری شده و کار آن گفتگو برای کنترل سلاح و توافق های خلع سلاح است. دفتر این همایش در کاخ ملل در ژنو سوئیس است. اعضای این همایش هر سال در سه نشست جداگانه در ژنو با یکدیگر دیدار می کنند.
این همایش، نخستین بار در ۱۹۷۹ ( میلادی ) به نام «کمیته خلع سلاح» به عنوان انجمن گفتگوی خلع سلاح چندجانبه جداگانه برای جامعه بینالمللی برگزار شد. [ ۱] در سال ۱۹۸۴ ( میلادی ) نام آن به «همایش خلع سلاح» تغییر کرد.
این همایش از کنار هم آمدن سه همایش خلع سلاح دیگر پدید آمد. ۱ ) کمیته ده نفره خلع سلاح ( ۱۹۶۰ ) ۲ ) کمیته هجده نفره خلع سلاح ( ۱۹۶۲ تا ۱۹۶۸ ) ۳ ) همایش کمیته خلع سلاح ( ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۸ )
دستورات جلسات ده گانه همیشگی همایش خلع سلاح موارد زیر هستند:[ ۲]
جنگ افزار هسته ای در همه زمینه ها
• دیگر گونه های جنگ افزار کشتار جمعی
جنگ افزار متعارف
• کاهش بودجه های نظامی
• کاهش نیروهای نظامی
• خلع سلاح و توسعه
• خلع سلاح و امنیت بین الملل
• اقدام های ضمانتی، اقدام های اعتمادساز، روش های بازرسی مؤثر برای اقدام های خلع سلاح مناسب که برای همه اعضا پذیرفتنی باشد.
• برنامه خلع سلاح گسترده برای خلع سلاح همگانی و همه جانبه با کنترل بین المللی مؤثر
به علاوه، همه تصمیم های همایش باید بر پایه قوانین و رویه های همایش با اجماع و موافقت همه اعضا به تصویب برسد. [ ۳]
همایش خلع سلاح، رسماً از سازمان ملل متحد جدا است. [ ۴] اما به روش های گوناگون با آن در ارتباط است. نخستین و مهم ترین راه، همکاری با مدیر کل دفتر سازمان ملل متحد در ژنو به عنوان دبیرکل همایش است. [ ۱] همین طور هنگامیکه همایش، تصمیم های خود دربارهٔ رویکردها و دستور جلسه های خود را اعلام می کند مجمع عمومی سازمان ملل متحد می تواند با تصویب قطع نامه هایی، موضوع هایی را به همایش، پیشنهاد کند. در پایان، همایش، هر سال، گزارشی از کنش های خود را مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه می کند. البته این گزارش می تواند در دوره های زمانی کوتاه تر هم ارائه شود. [ ۲]
در آغاز، همایش و انجمن های مشابه پیشین آن در رسیدن به اهداف خود موفق بودند. این انجمن ها در تهیه پیش نویس های توافق های خلع سلاح بسیاری نقش سازنده ای داشتند. نمونه این توافق ها پیمان نامه منع گسترش سلاح های هسته ای ( ۱۹۶۸ ) ، کنوانسیون جنگ افزارهای بیولوژیک ( ۱۹۷۲ ) ، کنوانسیون بین المللی منع جنگ افزارهای شیمیایی ( ۱۹۹۳ ) ، و پیمان منع جامع آزمایش هسته ای ( ۱۹۹۶ ) هستند. [ ۵]
عکس همایش خلع سلاحعکس همایش خلع سلاحعکس همایش خلع سلاح
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران