هم کنش پذیری

فرهنگستان زبان و ادب

{interoperability} [رایانه و فنّاوری اطلاعات، مهندسی مخابرات] قابلیت ارتباط و کارکردن سازگار دو یا چند افزاره یا برنامۀ نرم افزاری با هم در یک شبکه

دانشنامه عمومی

هم کنش پذیری[ ۱] یا تعامل پذیری ( به انگلیسی: Interoperability ) ( میان کنش پذیری و تعامل پذیری هم نامیده شده ) به قابلیت سامانه ها و ساختارهای گوناگون برای کار کردن با همدیگر گفته می شود.
این اصلاح بیشتر در حوزه مهندسی سامانه های رایانه ای و فنی کاربرد دارد اما در حوزه های علوم اجتماعی و سیاسی هم کاربردهایی دارد.
به منظور هم کنش پذیر کردن سامانه های رایانه ای و پیام رسانی فوری، رویترز نخستین توافقنامه اتصال بین سرویس دهنده ها را در سپتامبر ۲۰۰۳ امضا نمود. این توافقنامه به کاربران AIM, ICQ و MSN امکان می داد تا با همتاهای پیام رسانی رویترز حرف بزنند و بالعکس. پیرو این اتفاق، مایکروسافت، یاهو و آمریکا آنلاین معامله ای را منعقد نمودند که مطابق آن کاربران Live Communication Server مایکروسافت می توانستند با سایر کاربران عمومی پیام رسانی فوری حرف بزنند. طی این معامله SIP/SIMPLE به عنوان استاندارد هم کنش پذیری پروتکل ها تعیین شد. جدای از این موارد، مایکروسافت و یاهو در ۱۳ اکتبر ۲۰۰۵ اعلام کردند که از ربع سوم سال ۲۰۰۶ با استفاده از استاندارد SIP/SIMPLE با یکدیگر هم کنش پذیر خواهند بود. به دنبال آن در دسامبر ۲۰۰۵ گوگل و یاهو قرارداد شراکت راهبردی را امضا نمودند که مطابق آن کاربران گوگل تاک می توانند با کاربران ICQ و AIM حرف بزنند به شرط آنکه یک حساب AIM نیز داشته باشند.
عکس هم کنش پذیری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس