هلام

لغت نامه دهخدا

هلام. [ هَُ ] ( ع اِ ) طعامی است که از گوشت و پوست گاوساله ترتیب دهند. ( منتهی الارب ). گوساله ٔدر پوست پخته. ( یادداشت مؤلف ) : عادت بر آن رفته است که آنچ از گوشت بزغاله سازند افسرد گویند و آنچ از گوشت گوساله کنند هلام گویند. ( ذخیره خوارزمشاهی ). || شوربای سکباج که سرد کرده ازروغن صاف و پاکیزه کرده باشند. ( منتهی الارب ). مرق سکباج مبرد مصفی از روغن. ( یادداشت مؤلف ) :... و شراب انار باید داد و طعام مصوص و هلام به آب سماغ و آب غوره و آب انار ترش. ( ذخیره خوارزمشاهی ).

فرهنگ فارسی

(اسم )نوعی ازطعام که ازپوست وگوشت گوساله سازند.

فرهنگ عمید

نوعی خوراک که از گوشت گوساله درست می کنند.

پیشنهاد کاربران

بپرس