هلال طلایی

پیشنهاد کاربران

هلال طلایی اصطلاحی در اشاره به یکی از مناطق تولیدکننده اصلی تریاک در آسیا می باشد.
این منطقه به خاطر شباهت با هلال ماه به این نام خوانده می شود.
هلال طلایی شامل مناطق کوهستانی سه کشور افغانستان، پاکستان و ایران است.
...
[مشاهده متن کامل]

در سال ۱۹۹۱، افغانستان بزرگترین تولیدکننده تریاک در جهان بود و بعد از آن میانمار، که بخشی از مثلث طلایی می باشد.
هلال طلائی سابقهٔ بسیار طولانی تر از مثلث طلایی در تولید تریاک دارد. هلال طلایی در دهه هفتاد قرن ۲۰ توسعه یافت در حالی که مثلث طلایی از دهه پنجاه شروع به کار کرد.
جهان در حال توسعه شاهد بروز و ظهور بحرانی است که میلیون ها نفر را به دلیل اعتیاد به بردگی کشیده است.
شیوع سوء مصرف هروئین در شرق آفریقا، افزایش مصرف کوکائین در غرب آفریقا و جنوب آمریکا، رشد و گسترش سریع تولید و سوء مصرف مواد مخدر صناعی در خاورمیانه و جنوب شرق آسیا از جمله بحران های نوظهور به شمار می آیند.
قاچاق مواد مخدر در کنار بحران هسته ای، بحران جمعیت و بحران محیط زیست یکی از چهار بحران عمده قرن بیست و یکم لقب گرفته است.
همسایگی ایران با بزرگترین تولید کننده تریاک در جهان ( افغانستان ) و قرار گرفتن در مسیر بازار مصرف این مواد ( اروپا و آمریکای شمالی ) عامل مهمی در امنیت مرزهای کشور به طور عام و امنیت مرزهای جنوب شرقی به طور خاص است ( زرقانی، ۱۳۸۵: ۱۸۵ ) .
بر اساس گزارش سازمان ملل حدود ۸۵% تریاک جهان در افغانستان تولید می شود. همچنین افغانستان ۷۰درصد از مواد مخدر دنیا را تأمین می کند.
تغییر و تحولات سیاسی افغانستان نیز تأثیری بر روند تولید مواد مخدر در این کشور نداشته است.
چه در زمانی که کمونیست ها قدرت را در افغانستان در دست داشتند و چه در زمانی که مجاهدین افغانستان قدرت را به دست گرفتند و چه در زمانی که طالبان قدرت را در دست داشتند و چه در زمان جمهوری افغانستان و چه اکنون که افغانستان مجددا تحت کنترل طالبان است ، تولید مواد مخدر در افغانستان وجود داشته و از قضا روز به روز در حال افزایش بوده است.
تمامی کشورهایی که در مسیر ترانزیت مواد مخدر تولیدی منطقه هلال طلایی به بازارهای مصرف قرار دارند، همواره در خطر سرریز، توزیع و مصرف مواد مخدر هستند.
این کشورها، در نتیجه این فرایند مخوف هزینه های هنگفتی را از نظر اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی متحمل می شوند و سرمایه های اجتماعی در آنها، رو به زوال و روند رشد و توسعه پایدار در این مناطق با کندی مواجه است.

هلال طلایی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/هلال_طلایی

بپرس