هلال احمر

/helAle~ahmar/

معنی انگلیسی:
red crescent

لغت نامه دهخدا

فرهنگ فارسی

صلیب احمر . نام جمعیت ( صلیب احمر ) در ترکیه است . در جنگهای بالکان میان عثمانی و صربستان که منتهی بجنگها روس و عثمانی شد دولت عثمانی اعلام داشت که بجای صلیب سرخ هلال سرخ استعمال خواهد کرد و از طرف روسیه هم این امر مورد قبول واقع شد و بعدها در سال ۱۹٠۶ و ۱۹٠۷ در مجامع بین الملل نیز رسمیت پیدا کرد .
در ترکیه بجای شیر و خورشید سرخ و صلیب سرخ سازمانی است برای امور خیریه

دانشنامه عمومی

هلال احمر ( از عربی[ ۱] [ ۲] الهلال الأحمر ) نام یک انجمن و سازمان غیردولتی انسان دوستانه است. در سال ۱۸۷۶، دولت عثمانی، به جای نشان کمیته بین المللی صلیب سرخ از پرچم خود استفاده کرد. در سال ۱۹۲۹ ایران، مصر، و ترکیه وبسیاری از کشورهای اسلامی، هلال را به عنوان نشان جمعیت ملی امداد و نجات خود بکار بردند. دولت ایران در سال ۱۹۸۰ میلادی نیز این نشان را به جای نشان شیر و خورشید سرخ پذیرفت. جمعیت هلال احمر یکی از موسساتی است که در زمان وقوع حوادث طبیعی یا جنگ ها به کمک مردم می شتابد.
تاریخچه هلال احمر یا همان صلیب سرخ از زمانی آمده است که یک تاجر سوئیسی به نام هانری دونان در سال 1859، در یکی از سفرهای تجاری خود از منطقه ای جنگ زده به نام سولفرینو واقع در شمال ایتالیا عبور می کرد، با مشاهده سربازان زخمی رها شده و بدون مراقبت در طول جنگ، از دیدن این وضعیت ناگوار، ناراحت شده و با کمک زنان محلی در طی سه روز و سه شب به درمان سربازان مجروح پرداخت. بعد از این حادثه، ایدۀ تاسیس سازمانی بی طرف و داوطلب به ذهن او رسید و بدین صورت صلیب سرخ در سال ۱۸۶۳را بنیان نهاد. بعد از آن ترک های عثمانی با توجه به صلیب سرخ سوئیس، سازمانی بشر دوستانه ساختند. چون پرچم صلیب سرخ همان پرچم سوئیس بود اما با رنگ های بالعکس، پرچم هلال احمر هم همان پرچم ترک ها بود منتها با زمینه بالعکس طراحی شد. و همچنین سازمان هلال احمر در شرایط عادی برای صلح و دوستی و حفاظت از محیط زیست تلاش میکند.
عکس هلال احمر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

هِلال اَحمَر (The Red Crescent)
هِلال اَحمَر
امپراتوری عثمانی در طول جنگ های روس و عثمانی (۱۸۷۶ـ ۱۸۷۸) به جای استفاده از صلیب سرخ از هلال احمر استفاده کرد، زیرا عقیده داشت که صلیب نشانه مسیحیت است و باید از نمادی اسلامی استفاده کند. در ۱۸۷۷ به درخواست کمیتۀ بین المللی صلیب سرخ، روسیه متعهد شد که برای همۀ افراد و وسایلی که نماد هلال احمر دارند احترام قائل شود، درپی آن دولت عثمانی نیز تعهد مشابهی داد که به صلیب سرخ احترام گذارد. پس از برقراری اعتبار یکسان برای دو نماد، کمیتۀ بین المللی صلیب سرخ در ۱۸۷۸ اعلام کرد که اساساً با اتخاذ نماد رسمی دیگری برای کشورهای غیرمسیحی موافق است. هلال احمر سرانجام در ۱۹۲۹، با اصلاح ماده ۱۹ کنوانسیون ژنو به رسمیت شناخته شد. نماد هلال احمر نخست در ترکیه و مصر استفاده می شد. پس از به رسمیت شناخته شدن آن، نشانۀ سازمانی تقریباً همۀ کشورهایی شد که اکثریت جمعیت آن ها مسلمانان بودند. کشورهایی نظیر پاکستان (۱۹۷۴)، مالزی (۱۹۷۵) و بنگلادش (۱۹۸۹) نام و آرم خود را رسماً از صلیب سرخ به هلال احمر تغییر دادند. از ۱۸۶ کشور جهان ۳۳ کشور از هلال احمر استفاده می کنند. در ایران این سازمان تا پیروزی انقلاب اسلامی به نام «سازمان شیر و خورشید سرخ» شناخته می شد، پس از انقلاب با تغییر نام و علامت، هلال احمر نامیده شد. نیز ← شیر_و_خورشید_سرخ_ایران،_سازمان؛ صلیب_سرخ

پیشنهاد کاربران

داس سرخ، کمان سرخ
هِلالِ اَحمَر: کمانەیِ سرخ
هلال احمر: اگه بخاهیم واقعن پارسی را پاس بداریم به جای واژه عربی هلال احمر می توانیم واژه باریکه ماه سرخ یا سرخین ماه را بکار ببریم.
هلال سرخ
کمان سرخ
ماه سرخ

بپرس