هفشجان

فرهنگ فارسی

ده دهستان لار بخش حومه شهرستان شهرکرد . در ۱۲ کیلومتری جنوب شهرکرد . دامنه معتدل ۱۱۱۴۶ تن سکنه دارد. محصولش غلات صنایع دستی قالی بافی است .

دانشنامه آزاد فارسی

هَفْشِجان
شیر سنگی در شهری در استان چهارمحال و بختیاری، بخش مرکزی شهرستان شهرکرد. با ارتفاعی حدود ۲,۰۷۰ متر، در منطقه ای کوهستانی، در ۱۳ کیلومتری جنوب غربی شهرکرد، در درّۀ شرقی کوه جهان بین، سر راه شهرکرد به شلمزار قرار دارد. اقلیم این شهر سرد و نیمه خشک و جمعیت آن ۲۰,۰۴۲ نفر است (۱۳۸۵).

پیشنهاد کاربران

هَفشِجان یکی از شهرهای باستانی ایران واقع در بخش مرکزی شهرستان شهرکرد استان چهارمحال و بختیاری می باشد. این شهر در ۱۵ کیلومتری جنوب غربی شهرکرد، ۱۱۵ کیلومتری اصفهان و در دامنهٔ رشته کوه جهان بین قرار دارد. بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت هفشجان برابر با ۲۱٬۳۵۲ نفر بوده است. پیشینه این شهر به دوره نوسنگی می رسد. این شهر تا پایان عصر صفویه حائز مرکزیت تمام در منطقه چهارمحالِ اصفهان بوده است و در ابتدای دوره قاجاریه نیز این موقعیت را حفظ نموده است. شهر هفشجان امروزه منتظر اتمام مراحل ارتقاء به بخش می باشد؛ چرا که معیارهای گرفتن بخشداری در شهرستان شهرکرد را دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

هفشجان در مختصات جغرافیایی ۵۰ درجه و ۴۷ دقیقه طول شرقی و ۳۲ درجه و ۱۳ دقیقه عرض شمالی، در ارتفاع ۲۰۶۶ متر از سطح دریا و از نظر موقعیت استقرار در دشت هفشجان، چهارمین دشت وسیع استان واقع شده است. در دوران معاصر، هفشجان به صورت یکی از چند مرکز جمعیتی با جمعیتی چند ده هزار نفری می باشد و به عنوان شهر صنعتگران بزرگ ایران ارائه خدمات به تمام پروژه های بزرگ صنعتی کشور و ناحیه ای به روستاهای اطراف شهر را ایفا می کند. شهر کوچک طاقانک و روستاهای شمس آباد، مصطفی آباد، بهرام آباد، نوآباد، سیرک و منطقه مسکونی کارخانه قند در زیر حوزه نفوذ شهر هفشجان قرار دارند. رشته کوه جهان بین در غرب و کوه بُزلَر در شمال شهر هفشجان قرار دارند.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵جمعیت این شهر ۲۱٬۳۵۲ نفر ( در ۶٬۶۵۵ خانوار ) بوده است. در دوره معاصر، در تاریخ آبان ۱۳۳۵ خورشیدی/نوامبر ۱۹۵۶ اولین سرشماری عمومی نفوس و مسکن در ایران اجرا گردید. در بیش از ۶۰ سال اخیر، هفشجان نیز به عنوان یکی از نقاط مسکونی مورد سرشماری قرار گرفت و با بیش از ۶۵۷۳ نفر جمعیت به عنوان نقطه شهری در منطقه چهارمحال و بختیاری شناخته گردید. در سال ۱۳۳۵ تنها ۶ نقطه مسکونی «شهرکرد، بروجن، قهفرخ، هفتخان ( هفشجان ) ، جونقان و بن» بالای ۵ هزار نفر جمعیت داشتند و هفشجان همچون قرن گذشته به عنوان یکی از بزرگ ترین مناطق منطقه و چهارمین شهر شناخته گردید. در دومین سرشماری عمومی نیز بسال ۱۳۴۵، شهر هفشجان دارای ۷۹۵۱ نفر جمعیت بود.
در سرشماری سال ۱۳۵۵، هفشجان با جمعیتی بالا و بالغ بر ۱۱۱۴۶ نفر و بیست سال پس از نخستین سرشماری بالاخره دارای شهرداری گردید و شهرداری هفشجان در بیش از چهار دهه قبل در این شهر استقرار یافت. در نخستین سرشماری پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۶۵، شهر هفشجان با رشد نسبتاً بالای جمعیتی به ۱۷۰۸۷ نفر جمعیت رسید. این آمار در سال ۱۳۷۵، ۱۸۷۸۲ نفر اعلام گردید و حاکی از رشد کم جمعیت بود.

هفشجانهفشجانهفشجانهفشجانهفشجانهفشجان
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/هفشجان

بپرس