هستیا

فرهنگ اسم ها

اسم: هستیا (دختر) (یونانی) (تاریخی و کهن) (تلفظ: hastiyā) (فارسی: هَستیا) (انگلیسی: hastiya)
معنی: فرزند بسیار گرانمایه که همه ی هستی، زندگی و دارایی است، [هستی= وجود، زندگی، زندگانی، ( به مجاز ) همه ی دارایی، مایملک، ( به مجاز ) جهان و عالم، ا ( پسوند نسبت ) ]، منسوب به هستی، ( به مجاز ) همچون زندگی و زندگانی، همه ی دارایی و مایملک
برچسب ها: اسم، اسم با ه، اسم دختر، اسم یونانی، اسم تاریخی و کهن

لغت نامه دهخدا

هستیا. [ هَِ ] ( اِخ ) ربةالنوع آتشگاه و تجسم آن ونخستین دختر کرونوس و رئا، و خواهر زئوس و هرا می باشد. با آنکه آپولن و پوزوئیدن نسبت به وی اظهار علاقه میکردند، زئوس به وی دستور داد که بکارت خود را همیشه محفوظ دارد، نیز زئوس افتخارات و احتراماتی چند به وی هدیه کرد. باآنکه دیگر ارباب انواع به دنیا رفت وآمد میکردند وی همواره بر فراز المپ ساکن و ثابت بود و این ثابت ماندن او موجب شد که وی در افسانه های خدایان یونان نقشی به عهده نداشته باشد. وی یک عنصر مجرد و معنوی و مفهوم خیالی آتشگاه بود و به صورت خدای مشخص معرفی نمی شد. ( نقل با اختصار از فرهنگ اساطیر یونان و رم اثر پیر گریمال ترجمه بهمنش ج 1 ص 421 ).

فرهنگ فارسی

الاهه ای که بر آتش خانوادگی نظارت میکرد و نگهبانی زندگانی خانوادگی و خوشبختی مملکت با او بود. تا آخر عمر از مردان و عشق آنها دوری گزید و افسون زهره خدای عشق در او موثر نیفتاد . در معبد وی همیشه آتش خانوادگی روشن بود و این آتش هیچ وقت خاموش نمیشد .

دانشنامه عمومی

هِستیا ( به یونانی: Ἑστία ) در اساطیر یونانی، ایزدبانوی باکرهٔ خانه و کانون خانواده، آتشدان و معماری بود. او نخستین فرزند کرونوس و رئا به شمار می رفت و هم چنین او بزرگ ترین خواهر زئوس بود. در تمام مراسم خانوادگی قربانی ای برای او انجام می شد.
هستیا یکی از سه الههٔ بزرگ نسل اول المپ نشینان ( هرا، دمتر و هستیا ) بود که در کنار برادرانش زئوس، پوزئیدون و هادس فرزندان کرونوس و رئا بودند. او به عنوان الههٔ اجاق خانواده مسئول پخت وپز نان و آماده سازی غذا برای خانواده را بر عهده داشت.
او در اصل یکی از دوازده ایزد المپ نشین بود و هیچ تاج و تختی نداشت، اما جای خود را به هفائستوس ( در روایاتی دیونیسوس ) داد تا به مراقبت از آتش مقدس اجاق المپ بپردازد. هِستیا مهربانترین ایزدبانو در میان المپ نشینان است. او قابل قیاس با وستا در اساطیر روم باستان است.
در روایتی آمده که او چنان برای برقراری رابطه از سوی پوزئیدون و آپولون تحت فشار قرار گرفت که به سر زئوس قسم یاد کرد بکارتش را تا ابد حفظ کند. در یکی از روزها، نزدیک بود توسط ایزد صغیر حاصلخیزی پریاپوس مورد تجاوز قرار گیرد، اما توسط خری نجات پیدا کرد.
وی زمانی که می خواست با هستیا در حال خواب بیامیزد، صدای خر باعث از بین رفتن نعوظ آلتش و همچنین بیدار شدن هستیا و فرار او شد. [ ۱]
هستیا از سوی عموم مردم پرستش نمی شد و این به سبب فقدان معابد و زیارتگاه های مرتبط با او بود. او بر روی تصاویر گلدان های آتنی به شکل زنی فروتن و محجبه که برخی مواقع شاخه گلی نیز بر دست داشت به تصویر کشیده می شد. [ ۲]
اولین دختر کرنوس که قبل از زئوس جهان را اداره می کرد پس او جزو اولین خدایان اولمپیا بود و مادرش رئا هم چنین خواهر دمتر، هرا، هادس، پوسیدون و زئوس بود که هنگام تولد توسط پدر بلعیده شدند زیرا کرنوس از نفرین اورانوس و گایا به شدت وحشت داشت و طبق گفتهٔ هاتف غیبی توسط یکی از فرزندانش خلع و از آسمان بیرون می شود و بعدها رئا به کمک زئوس تنها فرزندی که با حیلهٔ مادر توسط کرنوس بلع نشد معجونی به کرنوس می دهند که فرزندان خود را قی کرد و هستیا اولین فرزندی بود که توسط پدر قی شد. [ ۳] [ ۴]
در زمانی که تهیهٔ آتش مشکل بود اهمیت زیادی در خانه می یافت و به همین دلیل او را با وستا در روم باستان یکی می انگارند، ایزد بانوی آتش و پاکی و حامی نانواها که کانون هر خانه شناخته می شد زیرا رومیان برخی از ایزدان خود را با خدایان یونانی منطبق کردند و به هر یک نام رومی مناسبی دادند.
عکس هستیا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

هِسْتیا (Hestia)
هِسْتیا
در اساطیر یونان، الهۀآتش کاشانه (همتای وِستای رومیان)؛ حامی خانه و بزرگ ترین دختر دو تن از تیتانها به نام های کرونوسو رئا. گاه او را تجسم زمین به منزلۀ مرکز عالم می دانستند و همتای دِمِتِر، الهۀ غلات، و کوبِلِه، الهۀ زمین، در اساطیر فریگیابود. هستیا را اساساً در مقام الهۀ آتش کاشانه می پرستیدند اما در مقام الهۀ خانه نیز در بسیاری از دولت شهرها، در آتشکدۀ شهر که آتش آن را همواره روشن نگه می داشتند و پروتانئوم(تالار شهر) نامیده می شد، پرستندگان فراوان داشت. پروتانئوم مرکز گردهمایی قضات شهر بود و آن را پرستشگاه حاجتمندان می دانستند. اجتماعات کوچنده از آتشکدۀ شهر پیشین خود آتش برمی داشتند تا پرستشگاه جدیدی بنا کنند. در اسطوره ها آمده است که کرونوس، فرمانروای اعظم جهان، هستیا را هنگام تولد همچون برادرانش پلوتونو پوسیدونو خواهرانش هِراو دمتر، بلعید، زیرا عقیده داشت که یکی از فرزندانش او را از قدرت ساقط خواهد کرد. زئوس، که او را پس از تولد پنهان کرده بودند، کرونوس را مجبور کرد که تا پیش از به دست گرفتن قدرت همۀ آن ها را بالا بیاورد. هنگامی که آپولونو پوسیدون از او تقاضای ازدواج کردند، هستیا سوگند خورد که باکره بماند، و زئوس او را به نظارت بر قربانی ها گماشت.

پیشنهاد کاربران

هستیا : هستیا اسم دختر ( یونانی ) هستیا الهه یونانی کانون گرم خانه و خانواده بود. او یکی از دوازده خدا و الهه المپیا به حساب می آمد و در اساطیر یونانی شخصیتی محترم بود. هستیا وظیفه حفظ شعله مقدس آتشگاه
...
[مشاهده متن کامل]
را برعهده داشت که به عنوان مرکز زندگی خانوادگی و منبع گرما و تغذیه تلقی می شد. هستیا، الهه ی خانه و خانواده، اغلب به عنوان شخصیتی مهربان و پرورش دهنده نشان داده می شود که مظهر مهمان نوازی، خانه داری و صلح طلبی است. هستیا، فرقه اصلی نداشت. نمادهای او آتشدان و کتری و شهر او شهر مقدس المپیا بود

هِستیا: هِستیا ( خدای مونث ، مادر خانواده ) یکی از خدایان معروف یونانیان قدیم .
یونانیان قدیم دارای خدایان متعدد نرینه و مادینه بودند که معروف ترین آنها به شرح زیر بودند :
� آپولو ( خدای خورشید ) ، پوزیدُن ( خدای دریا ) ، هِستیا ( خدای مونث ، مادر خانواده ) دِمیتِر ( خدای مونث ، مادر کشاورزی و غلات ) ، هِرمِس ( خدای حکمت ) ، آرِس ( خدای جنگ ) � ( توفیقی، حسین ، آشنایی با ادیان بزرگ ، 1398 : 21 )
...
[مشاهده متن کامل]

جهان هستی
نام دختری با معنی هستی وجود یا زندگی

بپرس