هرکی

دانشنامه آزاد فارسی

هِرکی
طایفه ای کُرد در ایران و عراق. از طوایف بزرگ نواحی مرزی ایران در آذربایجان غربی. متشکل از سه گروه اصلی به نام های سرهاتی، هرکی مندان، و هرکی سیدان. هریک از این گروه ها خود به چندین تیره تقسیم می شود که بزرگ ترین آن ها تیره های لیاسی و مام موسی است. ریاست طایفۀ هرکی با خوانین لیاسی و نیابت آن با خوانین مام موسی است. مناصب مزبور، انتخابی بوده است. هرکی ها از نظر اجتماعی به دو دستۀ پیساقا و ملت تقسیم می شوند. حق رأی و انتخاب رئیس و نایب رئیس مخصوص دستۀ پیساقا بوده و دستۀ ملت یا تودۀ عشایری از حق رأی و شرکت در انتخاب رؤسای طایفه محروم بودند. رشد یکجانشینی و عوامل دیگری همچون جنگ، تعداد طایفه را کاهش داده است. هرکی های عراق به طور عمده در ناحیۀ سوران سکونت دارند و هرکی ایران در ترگور و مرگور و موانا و دشت بیل و آغ بلاغ و خانقاه اسکان گرفته اند. هرکی ایران در تشکیل جمهوری یکسالۀ کردستان (۱۳۲۴ش) دخیل بودند اما پس از حملۀ ارتش ایران به آذربایجان، از ادامۀ همکاری با آن جمهوری خودداری کردند.

پیشنهاد کاربران

هرکی یکی از ایل های کرد است که در کردستان ایران، اقلیم کردستان عراق و کردستان ترکیه ساکن است.
این ایل شامل سه عشیره می شود:
• سیدان
• مندان
• سرهاتی
ایل هرکی در گذشته تابستان ها به ایران و ترکیه می آمدند و زمستان ها به عراق می رفتند.
...
[مشاهده متن کامل]

در اقلیم کردستان عراق هم ایل هرکی در اربیل، دهوک و موصل ساکن هستند. همچنین این ایل در کردستان ترکیه نیز در استان های جنوب شرقی ترکیه ازجمله حکاری، وان، شمدینان و آگری سکونت دارد.
در این ایل همهٔ خانوارها در دسته های عشیره ای قرار می گیرند.
زبان مردم ایل هرکی کردی کرمانجی است و اکثراً در منطقه مرگور، ترگور، دشت باراندوز، ارومیه و همچنین دشت بیل و اشنویه سکونت دارند.

هرکی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/هرکی
من فامیلم سحر هِرکی هست و اطلاعات زیادی نداشتم از فامیلم ممنونم
رومی هرکی
هرکی از اسم روستایی گرفته شده که ایل هرکی در اونجا بوجود اومده , اسم روستا هم هرک و به داو هستش در کردستان عراق

بپرس