هرود بزرگ

پیشنهاد کاربران

هِرود ( عبری:הוֹרְדוֹס هُرودوس، یونانی:Ἠρῴδης هِرودیس ) یا هِرود اول یا هِرود بزرگ پادشاه و والی یهودیه از سوی امپراتوری روم بود؛ بزرگی او به اندازه ای بود که وی را اگوستوس یهودیه خوانده اند. او دشمنی کسانی را که قصد داشتند وی را نزد آنتونیوس یا اوکتاویانوس بی اعتبار سازند، فرونشاند و حکومتی استبدادی برپایه نظم در یهودیه برقرار کرد. این فرمانروای مشهور در سال های تنگدستی، مردم را از پرداخت مالیات معاف کرد، موافقت روم را با کاهش مالیات ها به دست آورد و به یهودیان ساکن در خارج کشور امتیازاتی بخشید، زیان هایی را که در اثر خشکسالی به کشاورزی اورشلیم رسیده بود، جبران نمود و همچنین تجارت در بازارها و بنادر را توسعه داد.
...
[مشاهده متن کامل]

هرود در حدود سال ۷۴ پیش از میلاد زاده شد. آنتیپاتر، او را والی ربع جلیل قرار داد و برادرش را به حکمرانی اورشلیم منصوب کرد. هرود، از سوی امپراتوری روم پشتیبانی می شد؛ اما سنهدرین او را به بی بند و باری اخلاقی و خون ریزی متهم کرد.
هرود، تحت تأثیر فرهنگ و تمدن یونانی بود، و خود نیز قصد داشت وحدت فرهنگی، در قلمرو یونان به وجود آورد؛ به همین دلیل به ترویج اخلاق، رسوم، لباس، افکار، ادبیات و هنر یونانی پرداخت. وی دانشمندان یونانی را پیرامون خویش گرد می آورد و مقام های عالی رسمی و دولتی را به آن ها می بخشید. نیکولائوس دمشقی را رایزن رسمی و تاریخ نویس مخصوص خود کرد.
وی در اورشلیم، یک نمایشگاه بزرگ ترتیب داد و پیرامون آن ها را با ساختمان هایی که با نام اگوستوس بنیاد می شد، آراست. مسابقات پهلوانی همراه با موسیقی یونانی و جنگ های گلادیاتور را رواج داد. وی همچنین دستور داد در میدان ها، تندیس ها و پیکره های یونانی برپا کنند. او همچنین در جلیل، کاخی نو برای خود بنیان نهاد و برای ساخت آن از معماران رومی کمک گرفت.
در سال هجدهم فرمانروایی، هرود قصد کرد هیکل سلیمان را از نو بسازد. هرچند یهودیان با پیشنهاد او بر ویرانی هیکل پیشین که به دستور کوروش ساخته شده بود، موافقت نکردند؛ هرود به توسعه هیکل دست زد. کار هیکل جدید در یک سال و نیم پایان یافت و صحن بیرونی آن نیز هشت سال به طول انجامید. او در ساخت هیکل، به قوانین یهودی توجه کرد و هزار کاهن را به خانه سازی گماشت. معبد ساخته شده، در سال ۷۰ پس از میلاد، به دستور تیتوس واژگون گشت.
او همچنین بر کوه موریا، جایی را به مساحت بیش از شصت هزار متر مربع تسطیح نمود، و به دستور وی گرداگرد آن رواق هایی ساخته شد که بام آن ها از چوب سدر بود و منبت کاری شده بود. این بام روی چند ردیف از ستونهای به سبک کورنتی قرار داشت. در بیرون حیاط اصلی، دکانهای صرافی برقرار گشت که در آنجا پول ایرانی را با پولهای عبری که در حرم مورد قبول بود، معاوضه می کردند.

هرود بزرگهرود بزرگهرود بزرگ
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/هرود_بزرگ

بپرس