هرنج

/haranj/

لغت نامه دهخدا

هرنج. [ هََ رَ ] ( اِ ) آن قسمت از قنات که رویش باز است و پوشیده نیست. ( یادداشت به خط مؤلف ). فُرُنج. رجوع به فرنج شود.

هرنج. [ هََ رَ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان وسط بخش طالقان شهرستان تهران واقع در 6 هزارگزی شمال طالقان جایی است کوهستانی و سردسیر و دارای 888 تن سکنه. از چشمه سارها و رودخانه محلی مشروب میشود. محصول عمده اش غله ، یونجه و میوه است. شغل اهالی زراعت و کرباس و گلیم بافی ، جاجیم و قالیچه بافی است. آثار قلعه خرابه ای در8 هزارگزی شمال ده روی کوه مشاهده میشود که به قلعه منصور معروف است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

هرنج. [ هََ رَ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان لاهیجان از بخش حومه شهرستان مهاباد واقع در 35 هزارگزی باختر مهاباد و 20 هزارگزی خاور راه خانه به نقده جایی است کوهستانی ، معتدل و دارای 305تن سکنه. از رودخانه آواجیر مشروب میشود و محصول عمده اش غله ، توتون ، حبوبات و کار مردم زراعت ، گله داری و جاجیم بافی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

فرهنگ فارسی

ده دهستان وسط بخش طالقان شهرستان تهران استان مرکز . در ۶ کیلومتری شمال شهرک . کوهستانی سردسیر ۸۸۸ تن سکنه دارد . محصولش غلات یونجه میوه های مختلف . شغل مردم کشاورزی کرباس بافی گلیم و جاجیم و قالیچه بافی است .
دهانه قنات که آب از آنجابیرون می آیدوجاری میشود
آن قسمت از قنات که رویش باز است و پوشیده نیست فرنج

فرهنگ عمید

دهانۀ قنات که آب از آنجا بیرون می آید و روی زمین جاری می شود.

دانشنامه عمومی

هرنج، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان طالقان در استان البرز ایران است.
این روستا واقع در ۶ هزارگزی شمال طالقان است و جایی است کوهستانی و سردسیر و از چشمه سارها و رودخانه محلی مشروب می شود. تنها هرنجی ها و کسانی که با خانواده های هرنجی وصلت می کنند اجازهٔ خرید زمین در این روستا را دارند و یکی از دلایلی که این روستا تقریباً بکر مانده، وجود همین قانون است.
این روستا در دهستان میان طالقان قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۹۸ نفر ( ۱۲۲ خانوار ) بوده است. سال ۱۳۹۸: جمعیت هرنج بسیار شناور است، تلاش هایی در جهت فرایند گاز کشی به این روستا در حال انجام است اما در حال حاضر تنها ۵ درصد منازل به این مهم دست یافته اند و به دلیل زمستان های سرد و خشک جمعیت این روستا در این فصل به شدت کاهش میابد و در فصل تابستان به بیشترین حد خود می رسد.
در هرنج مانند دیگر روستاهای طالقان زبان تاتی رایج است. اما به دلیل اینکه شغل و محل اصلی سکونت بیشتر اهالی در تهران و کرج است زبان این روستا تحت تأثیر نسل جدید، دستخوش تغییر شده و متأسفانه آن گویش خاص و اصیل فقط از زبان کهن سالان و تعداد بسیار ناچیزی از جوانان شنیده می شود
محصول عمدهٔ روستای هرنج، غله، یونجه و میوه از جمله گردو، آلبالو، گلابی، گیلاس و سیب است که میوه ها بیشتر برای مصارف شخصی استفاده می شود.
درآمد افرادی که در هرنج سکونت مداوم دارند بیشتر یا از راه دامداری و دامپروری است یا مشغول به کاری دولتی یا آزاد در شهرک طالقان هستند. اما بیشتر جمعیت این روستا در تهران و کرج مشغول کار هستند که جمعیت ساکنین موقتی را تشکیل می دهند.
آثار قلعه خرابه ای در ۸ هزارگزی شمال ده روی کوه مشاهده می شود که به قلعه منصور معروف است.
عکس هرنج
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

هَرَنج
قسمتی از مجرای قنات که روباز است و از نقطه ای که آب از مجرای زیرزمینی خارج می شود، به نسبت عمق بیشتری دارد.

پیشنهاد کاربران

در گویش تاتی به جوی آبی گفته میشود که نسبت به جوی آب معمولی پهن تر و عمیق تر است گفته میشود.

بپرس