هدف توسعه پایدار ۱۵ ( به انگلیسی: Sustainable Development Goal 15 ) یا هدف جهانی ۱۵ ( به انگلیسی: Global Goal 15 ) ، دربارهٔ "زندگی در سرزمین" است. یکی از ۱۷ هدف توسعه پایدار که توسط سازمان ملل در سال ۲۰۱۵ ایجاد شد، عبارت رسمی این است: "حفاظت، بازسازی و ترویج بهره برداری پایدار از اکوسیستم های خشکی، مدیریت پایدار جنگل ها، مبارزه با بیابان زایی، توقف و وارونه کردن تخریب زمین و توقف دست دادن تنوع زیستی ". این هدف ۱۲ هدف دارد که باید تا سال ۲۰۳۰ به آن دست یافت. پیشرفت به سوی اهداف با ۱۴ شاخص اندازه گیری می شود.
نُه هدف نتیجه محور عبارتند از: حفاظت و بازسازی بوم سازگان های خشکی و آب شیرین. پایان دادن به جنگل زدایی و احیای جنگل های دگرگون شده؛ پایان دادن به بیابان زایی و بازسازی زمین های تخریب شده؛ تضمین حفاظت از بوم سازگان های کوهستانی، حفاظت از تنوع زیستی و زیستگاه های طبیعی؛ حفاظت از دسترسی به منابع ژنتیکی و به اشتراک گذاری عادلانه منافع؛ حذف شکار غیرقانونی و قاچاق گونه های حفاظت شده. جلوگیری از گونه های مهاجم بیگانه در خشکی و بوم سازگان های آبی؛ و ادغام بوم سازگان و تنوع زیستی در برنامه ریزی دولتی. سه ابزار اجرایی عبارتند از: افزایش منابع مالی برای حفظ و بهره برداری پایدار از بوم سازگان و تنوع زیستی؛ تأمین مالی و ایجاد انگیزه برای مدیریت پایدار جنگل؛ مبارزه با شکار غیرقانونی و قاچاق جهانی.
گزارش سالانه ای توسط دبیرکل سازمان ملل متحد تهیه می شود که پیشرفت در راستای اهداف توسعه پایدار را ارزیابی می کند. [ ۱] این داده ها را دربارهٔ تغییرها در مناطق جنگلی، بیابان زایی، از دست دادن تنوع زیستی و دیگر پارامترهای مرتبط با SDG 15 ارائه می دهد.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفنُه هدف نتیجه محور عبارتند از: حفاظت و بازسازی بوم سازگان های خشکی و آب شیرین. پایان دادن به جنگل زدایی و احیای جنگل های دگرگون شده؛ پایان دادن به بیابان زایی و بازسازی زمین های تخریب شده؛ تضمین حفاظت از بوم سازگان های کوهستانی، حفاظت از تنوع زیستی و زیستگاه های طبیعی؛ حفاظت از دسترسی به منابع ژنتیکی و به اشتراک گذاری عادلانه منافع؛ حذف شکار غیرقانونی و قاچاق گونه های حفاظت شده. جلوگیری از گونه های مهاجم بیگانه در خشکی و بوم سازگان های آبی؛ و ادغام بوم سازگان و تنوع زیستی در برنامه ریزی دولتی. سه ابزار اجرایی عبارتند از: افزایش منابع مالی برای حفظ و بهره برداری پایدار از بوم سازگان و تنوع زیستی؛ تأمین مالی و ایجاد انگیزه برای مدیریت پایدار جنگل؛ مبارزه با شکار غیرقانونی و قاچاق جهانی.
گزارش سالانه ای توسط دبیرکل سازمان ملل متحد تهیه می شود که پیشرفت در راستای اهداف توسعه پایدار را ارزیابی می کند. [ ۱] این داده ها را دربارهٔ تغییرها در مناطق جنگلی، بیابان زایی، از دست دادن تنوع زیستی و دیگر پارامترهای مرتبط با SDG 15 ارائه می دهد.
wiki: هدف توسعه پایدار ۱۵