هایپراندروژنیسم

پیشنهاد کاربران

هیپرآندروژنیسم ( انگلیسی: Hyperandrogenism ) به مقدار بالای آندروژن در بدن گفته می شود و از نشانگان اولیه سندرم تخمدان پلی کیستیک ( PCOS ) است.
هیپرآندروژنیسم در دختران نوجوان همراه با آکنه و درماتیت سبوره ای و چرخه قاعدگی نامنظم دیده می شود. در بیشتر موارد، این علائم گذرا هستند و بازتاب یک نارسائی از محور هیپوتالاموس - هیپوفیز - تخمدان می باشد. تقریباً سه چهارم از بیماران سندرم تخمدان پلی کیستیک نشانه هایی از وجود هیپرآندروژنیسم را دارند ( توسط معیارهای تشخیص NIH/مؤسسه ملی بهداشت کودکان و توسعه انسانی 1990 ) ، تستوسترون آزادی که در حدود ۶۰٪ از بیماران وجود دارد تنها نشانه ای است که ثابت می کند آن ها سطوح غیرعادی از این هورمون را دارند.
...
[مشاهده متن کامل]

همچنین هیپرآندروژنیسم می تواند ناشی از فعالیت بیش از حد غده فوق کلیوی، غده جنسی، آدنوم و کارسینوما در ترشح بیش از حد آندروژن یا هایپرپلازی و تومور سلول لیدیگ بیضه در مردان و تومور سلول سرتولی - لیدیگ در زنان باشد.
نشانه و علائم هیپرآندروژنیسم در زنان عبارتند از: آکنه، ریزش موی سر ( ریزش موی آندروژنیک ) ، رویش بیش از حد مو در صورت و بدن ( هیرسوتیسم ) ، تمایلات جنسی بالا، تحلیل رفتن پستان و. . . در مجموع، این علائم را به عنوان مردانه شدن می شناسند.
برای کنترل علائم هیپرآندروژنیسم مانند ریزش موی آندروژنیک می توان از ضد آندروژن هایی مثل استات سیپروترون، اسپیرونولاکتون و فلوتامید استفاده کرد.

هایپراندروژنیسم
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/هایپرآندروژنیسم

بپرس