هاگن کلاینرت

دانشنامه عمومی

هاگن کلاینرت ( به آلمانی: Hagen Kleinert ) زاده ۱۵ ژوئن ۱۹۴۱ ( در فیستنبرک آلمان که اکنون جزئی از کشور لهستان است و واردوگورا نامیده می شود ) ، استاد فیزیک نظری دانشگاه آزاد برلین در آلمان ( از سال ۱۹۶۸ تا کنون ) واستاد افتخاری در دانشگاه غربی در تیمیسورا ( Timişoara ) و دانشکاه اسلاوی روس - قرقیز واقع در شهر بیشکک است. وی همچنین عضو افتخاری آکادمی مبتکران روسیه[ پیوند مرده] می باشد.
وی به خاطر کارها و نظریاتش در زمینه فیزیک ذرات بنیادی و فیزیک حالت جامد مفتخر به دریافت مدال و جایزه ماکس بورن در سال ۲۰۰۸ گردید.
پروفسور کلاینرت دارای ۳۷۰ مقاله در زمینه های ریاضی فیزیک، فیزیک ذرات بنیادی، فیزیک هسته ای، فیزیک حالت جامد، کریستالهای مایع، بیوفیزیک، پلیمرها و نظریه بازارهای سرمایه می باشند. هاکن کلاینرت چندین کتاب با موضوع فیزیک نظری نگاشته است. معروفترین آن ها کتابی است با عنوان: «کاربرد انتگرال های مسیر در مکانیک کوانتومی، آمار، فیزیک پلیمر و نظریه بازارهای سرمایه» در چهار ویرایش از سال ۱۹۹۰ تا کنون چاپ وتجدید چلپ شده است که اختصاصاً در دو ویرایش آخر فصولی به کاربرد انتگرال مسیر در نظریه بازار سرمایه اختصاص دارند. این کتاب مورد استقبال قابل توجه در مجامع علمی قرار گرفته است.
پس از سال های اولیه تحصیل به عنوان دانشجو در دانشگاه هانووفر و انستیتوی تکنولوژی جورجیا، هاگن کلاینرت نظریه نسبیت عام را از استادش در دوره تحصیلات تکمیلی، جرج گاموف، که پدر نظریه مهبانگ نامیده می شود، آموخت. به عنوان یک استاد جوان در سال ۱۹۷۲ از انستیتو تکنولوژی کالیفرنیا ( Caltech ) دیدن کرد و در آنجا تحت تأثیر فیزیکدان معروف آمریکایی ریچارد فاینمن قرار گرفت. او روش حل انتگرال مسیر اتم هیدروژن با استفاده از اانتگرال مسیر فاینمن را کشف کرد و این کار باعث گستردگی قابل توجه کاربردهای انتگرال مسیر فاینمن شد. بعدها کلاینرت در کارهای آخر فاینمن با او همکاری کرد که منجر به پیدایش روشی ریاضیاتی برای تبدیل ضرایب جفت شدگی واگرای هسته ای ضعیف به جفت شدگی های همگرای هسته ای قوی شد.
به هنگام برررسی نظریه میدانهای کوانتومی کوارکها او به همراه ن. کبیبو، ل. هورویتس و و. نیمان به منشأ حساب مانده های رگگی پی برد.
به همراه ک. ماکی ساختار شبه کریستال های بیست وجهی را توضیح داد.
وی پیش بینی کرد که ابررساناها دارای نقطه سه گانه بحرانی بین ابررساناهای نوع ۱ و ۲ در نمودار فاز هستند که در ان مرتبه تغییر حالت از مرتبه دوم به مرتبه یکم تغییر می کند. صحت این پیش بینی در سال ۲۰۰۲ به وسیله شبیه سازی ها با روش عددی مونت کارلو نشان داده شد.
عکس هاگن کلاینرت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس