هاپکینز فردریک

دانشنامه آزاد فارسی

هاپْکینْز، فرِدْریک (۱۸۶۱ـ۱۹۴۷)(Hopkins, Frederick)
هاپْکینْز، فرِدْریک
زیست شیمی دان انگلیسی. به سبب کشف ویتامینها به جایزۀ نوبل پزشکی و فیزیولوژی ۱۹۲۹ دست یافت. پژوهش هایش دربارۀ رژیم های غذایی ضرورت ویتامین هــا را در حفـــظ تندرستی نشان داد. کریستیان آیکمان نیز به نتایج مشابهی رسیده بود. در نتیجه، جایزۀ نوبل مشترکاً به او و هاپکینز اعطا شد. هاپکینز در ۱۹۲۵ لقب سِر گرفت. او همچنین ثابت کرد که بدن قادر نیست اسیدهای آمینه را بسازد. کشف دیگر او آن بود که اسید لاکتیک در ماهیچه های در حال انقباض جمع می شود. هاپکینز در ایست بورن ساسکس زاده شد و در دانشگاه لندن و دانشکدۀ پزشکی بیمارستان گایِز درس خواند. در ۱۹۱۴، استاد زیست شناسی دانشگاه کیمبریج شد. در ۱۹۰۶، هاپکینز با آزمایش موش هایی که با شیر مصنوعی تغذیه شده بودند دریافت که جانوران نمی توانند با غذایی که فقط شامل پروتئین ها، چربی ها، و کربوهیدرات ها است، زنده بمانند. وقتی مقدار ناچیزی شیر گاو به جیرۀ غذایی موش ها اضافه شد، آن ها رشد کردند و هاپکینز نتیجه گرفت که شیر باید دارای مقادیر ناچیزی از عوامل غذایی مکملی باشد که به رشد کمک می کنند، ولی نتوانست این مواد را جدا کند.

پیشنهاد کاربران

بپرس