هاپلوگروپ سیستان

پیشنهاد کاربران

علاوه بر تفاوت هاپلوگروپی موجود بین مردم سیستانی با پارسیان این نکته نیز قابل ذکر است که مردم سیستانی از نظر اتوزومال نیز هیچ گونه وابستگی به پارسی ها مخصوصا پارسیان یزد و استان فارس ندارند و برای همین میتوان فهمید ویکی پدیا جعلی که این ادعا را کرده توسط یک فرد مشکوک ب اختلال روان پریشی دستکاری شده چون طبق منابع درجه اول در علم ژنتیک یعنی نشریه پلس و تحقیقی که درمورد ژنتیک اقوام ایرانی در آن با همکاری دانشگاه کلن آلمان و دانشگاه تهران صورت گرفته منتشر شده است میتوان فهمید از بین یازده گروه قومی ساکن در فلات ایران هفت گروه به شدت با یکدیگر همپوشانی دارند که به آنها خوشه نژادی ایرانی گفته میشد این هفت گروه قومی شامل:
...
[مشاهده متن کامل]

کورد لر فارس آذری مازنی گیلک خوزستانی میشدند اما چهار گروه قومی دیگر یعنی سیستانی ها ها و بلوچ ها و ترکمن ها و اعراب جزایر خلیج فارس از نظر ژنتیکی نسبت به بقیه اقوام ایرانی متفاوت بودند و در خوشه نژادی مردم ایرانی قرار نداشتند که میتوان نتیجه گرفت اگر ادعای پان فارس مبنی بر قوم نبودن و فارس بودن سیستانی ها درست می بود باید مردم سیستانی جزو خوشه مرکزی ایرانی تعریف میشدند که این اتفاق نیفتاد و خلاف آن واقع شد پس میتوان فهمید این ادعا ذکر شده غلط بوده و مردم سیستانی از نظر تباری که همان هاپلوگروپ پدری هست نه مادری و از نظر اتوزومال به کلی از فارس ها متفاوت هستند پس فارس نیستند و یک قوم با هویت نژادی مستقل هستند.

هاپلوگروپ سیستانهاپلوگروپ سیستان
منابع• https://journals.plos.org/plosgenetics/article?id=10.1371/journal.pgen.1008385
بر مبنای نقشه جهانی هاپلوگروپ پدری منطقه سیستان دارای مارکر r1a است که با مردم روس، لهستانی، اوکراینی و. . . دارای جد مشترک است.
هاپلوگروپ پدری کدی در دی ان ای انسان مذکر است که به ما نشان می دهد اجداد فرد متعلق به کدام ریشه و با چه مردمانی از یک ریشه مشترک است.
...
[مشاهده متن کامل]

با توجه به غالب بودن هاپلوگروپ j2 در پارسیان، سیستانیان هرگز با پارسیان از یک نیا نبوده و دارای اصالتی سکایی هستند.
همچنین نکته قابل توجه این است هاپلوگروپ مردم سکایی با توجه به قبور یافت شده از آنها r1a بوده است.
موضوع سکا تبار بودن سیستانیان از طریق کد پدری وقتی واضح می شود که ساسانیان هنگامی که شاهی ساسانی را برای سیستان انتخاب می کنند، به او لقب سکانشاه را می دهند یعنی شاه سکاها ( سیستانیان ) و در ادامه سیستانیان در دوران صدر اسلام به بعد یکدیگر را سکزی می گفتند، حتی در شاهنامه فردوسی رستم را سکزی تبار و مردم سیستانی را به این شکل خطاب می کند:
سپاهی به جنگ آمد از سکزیان
همچون یعقوب لیث سیستانی که مردم خود را سکزی ( سکا زاده ) خطاب می کرد.

هاپلوگروپ سیستان
منابع• https://t.me/sakainformation

بپرس