هاراکیری

لغت نامه دهخدا

هاراکیری. ( ژاپنی ، اِ ) کلمه ژاپنی به معنی خودکشی به طرز خاص آنان.

فرهنگ فارسی

نوعی خود کشی مذهبی است که بین ژاپنیهامرسوم است و بدین ترتیب است که کسی قصد خود کشی دارد چاقوئی را بیک پهلوی خود فرو میکند و با شدت بطرف پهلوی دیگر میکشد و بعبارت دیگر شکم خودش را پاره میکند .

فرهنگ معین

(اِ. ) نوعی خودکشی ژاپنی که پاره کردن شکم است با شمشیر.

فرهنگ عمید

نوعی خودکشی مرسوم در میان سامورایی های ژاپن که برای جلوگیری از بی آبرویی، شکم خود را از یک پهلو تا پهلوی دیگر با شمشیر پاره می کردند.

دانشنامه عمومی

هاراکیری (فیلم ۱۹۱۹). هاراکیری ( انگلیسی: Harakiri ) فیلمی به کارگردانی فریتس لانگ است که در سال ۱۹۱۹ منتشر شد.
عکس هاراکیری (فیلم ۱۹۱۹)

هاراکیری (فیلم ۱۹۶۲). هاراکیری یا سپّوکو ( به ژاپنی: 切腹 Seppuku ) فیلمی ژاپنی محصول ۱۹۶۲ به کارگردانی ماساکی کوبایاشی است. داستان آن در سال های ۱۶۱۹ تا ۱۶۳۰ در دورهٔ اِدو می گذرد. این فیلم هم اکنون در رده چهل و ششم در میان دویست و پنجاه فیلم برتر وبسایت آی ام دی بی قرار دارد. [ ۱]
داستان فیلم دربارهٔ یک سامورایی است . که خدمت نزدِ ارباب خود را از دست داده و به یک رونین تبدیل شده است. او با تنها دختر و پسری که پدرخواندگی آن دو را بر عهده دارد زندگی سختی را می گذرانَد. پس از ازدواج دخترش با آن پسر، مشکل بیشتر شده و در نهایت، فقر باعث می شود که دامادش برای دریافت پول به خانهٔ یکی از اربابانِ اِدو برود و تهدید به هاراکیری کند زیرا می شنود که افراد آن خانه برای جلوگیری از این کار، مقداری پول به او می دهند تا از هاراکیری صرف نظر کند؛ اما آنها نه تنها به او کمک نمی کنند، که او را مجبور به انجام خودکشی به شیوهٔ هاراکیری با یک شمشیر چوبی می کنند تا کسی دیگر جرئت نکند برای هاراکیری دروغین به خانه آنها بیاید. پس از مرگِ او، دختر و نوهٔ سامورایی نیز درمی گذرند. اکنون سامورایی برای گرفتن انتقام دامادش دست به کار می شود….
این فیلم در جشنواره فیلم ونیز سال ۱۹۶۳ شرکت کرد ولی نخل طلایی را به فیلم پلنگ باخت و به جای آن جایزه هیئت داوران جشنوارهٔ کن را از آن خود کرد.
عکس هاراکیری (فیلم ۱۹۶۲)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

هاراکیری (hara-kiri)
(در ژاپنی به معنای «دریدن شکم») خودکشیِ آیینی ساموراییان (نظامیان پیشین) ژاپنی از قرن ۱۲م. این کار، که امروزه غیر قانونی است، برای حفظ آبرو یا اثبات صداقت، به اختیار یا به فرمان ارباب، صورت می گرفت. واژۀ صحیح آن در ژاپن سپوکواست، و آیینی قدیمی است که در آن فرد شکم خود را با خنجر می درید و سپس سرش با شمشیر سامورایی دیگری از بدن جدا می شد.

پیشنهاد کاربران

هاراکیری یا سپّوکو یا شکم دری ( به ژاپنی: 切腹 ) نوعی خودکشی است که از آیین سامورایی ژاپن ( ( به ژاپنی: 侍 ) نجیب زادگان نظامی و افسر کاست در قرون وسطی و عصر جدید نخستین ژاپن بودند. در ژاپن، به آنان همیشه
...
[مشاهده متن کامل]
بوشی ( به ژاپنی: 武士 ) یا بوکه ( به ژاپنی: 武家 ) گفته می شود. در اواخر قرن دوازدهم، اصطلاح سامورایی به طور مترادف بوشی به کار می رفت و در ارتباط با جنگاوران رده های میانی و عالی استفاده می شد. البته که بوشی، به سامورایی سواره نظام کماندار گفته می شود. سامورایی ها همیشه به یک طایفه یا ارباب مشخص وابسته بودند. این افراد پیرو مجموعه ضوابطی بودند که بعدها بوشیدو نامیده شد. گرچه تعداد سامورایی ها کمتر از ۱۰٪ جمعیت ژاپن بود، اما آموزه های آنان را همچنان می توان هم در زندگی روزمرهٔ مردم ژاپن و هم در هنرهای رزمی ژاپنی امروز مشاهده کرد ) سرچشمه گرفته است. هاراکیری قرن ها در میان سامورایی ها مرسوم بود و اغلب برای حفظ شرف، وفاداری و ایمان، آزاد شدن روح و در بعضی موارد آزاد شدن قدرت انجام می شد و امروزه به دلیل نادرست بودن منسوخ شده است. https://upload. wikimedia. org/wikipedia/commons/thumb/e/ec/Seppuku - 2. jpg/800px - Seppuku - 2. jpg

نوعی خودکشی با شمشیر
در اصل هاراکیری هست. ولی توی ایران چون کیر یعنی آلت تناسلی، برای منع گفتن این واژه میگن هاراگیری. به این عمل حسن تعبیر میگویند.
هاراکیری یعنی خودکشی شرافتمندانه و مرسوم در بین مردم ژاپنه خصوصا سامورایی ها
...
[مشاهده متن کامل]

دلیل های افرادی که هاراکیری میکردن میتونست اینا باشه :
اعتراض
اسیر شدن
شکست خوردن در جنگ
برای جبران غم از دست رفتن یک عزیز
حفظ آبرو
ابراز وفاداری و صداقت
و دلیل های دیگه

بپرس