هادی عزیز مرادی

پیشنهاد کاربران

هادی عزیز مرادی کرد ( زاده ۱۳۱۷ - ترور شده در تاریخ ۲ دی ۱۳۶۴ ) در شهرستان ملایر در استان همدان زاده شد و ساکن شهر استانبول ترکیه بود که در روز ۲ دی ۱۳۶۴ ترور شد. او متأهل و دارای ۲ دختر بود.
عزیز مرادی در سال ۱۳۴۱ از دانشکده افسری فارغ التحصیل شد. او در همان سال دوره مقدماتی رسته ای را به پایان برد و سپس دوره های چتربازی، رنجر و عملیات ویژه را در ایران و آمریکا گذارند و در سال ۱۳۵۷ دانشگاه فرماندهی و ستاد را به پایان برد. وی با درجه سرهنگ دومی در نیروهای ویژه هوابرد ارتش ( نوهد ) فعالیت کرد و در سال های ۱۳۴۸–۱۳۴۹ در عملیات «عمّا» شرکت کرد و سپس درجه ارشدیت گرفت. او پس از انقلاب اسلامی و انحلال تیپ «نوهد»، به عنوان فرمانده لشکر زرهی ۹۲ خوزستان به کار مشغول شد. او به بسیج و مسلح کردن شیوخ وابسته به برخی از عشایر عرب و توجیه و جذب نیروهای داخل تیپ پرداخت.
...
[مشاهده متن کامل]

عزیز مرادی پس از شکست «قیام ۱۸ تیر ۱۳۵۹» ( موسوم به «کودتای نوژه» ) ، به علت نقش فعال و مستقیمی که در این طرح داشت، در اواخر تیر ۱۳۵۹ به ترکیه و سپس به فرانسه رفت و به شاخه نظامی نهضت مقاومت ملی ایران که شاپور بختیار بنیانگذارش بود، پیوست. ( روزنامه قیام ایران، ۱۲ دی ۱۳۶۴ ) . در تابستان ۱۳۶۴، پس از ترور سرهنگ شاهوردی لو در ترکیه، سرهنگ عزیز مرادی به ترکیه رفت و در یک آپارتمان در شهر استانبول که به نام برادرزاده اش کرایه کرده بود ساکن شد و بین پاریس و ترکیه تردد می کرد.
او از تابستان ۱۳۶۴ تا زمان مرگ مسئول نهضت مقاومت ملی ایران در ترکیه بود و به عنوان هماهنگ کننده ماموریت های درون مرزی و گرفتن اطلاعات از داخل ایران، ارتباط با اعضای نهضت مقاومت ملی و افراد مخالف نظام و با عشایر در ایران را عهده دار شد. ( مصاحبه بنیاد، ۱۶ تیر ۱۴۰۱ ) . او همچنین مسئول تیم های نجات شاخه نظامی نهضت برای خارج کردن مخالفان از ایران و مسئول آموزش مخالفان ایرانی مقیم کشورهای امارت و کویت بود.
عزیز مرادی در میان افرادی که او را می شناختند محبوبیت داشت و به گفته یکی از همرزمانش، «افسری شجاع و بسیار با درایت بود. شخصیتی متواضع داشت و مدبر، سخت کوش و جدی بود. »
هادی عزیز مرادی در روز ۲ دی ۱۳۶۴ در استانبول ترکیه ترور شد.
بر اساس گزارش روزنامه جمهوریت به نقل از یکی از نمایندگان جامعه آذربایجانی های ترکیه که چند روز قبل از ترور آقای عزیز مرادی با او ملاقات کرده بود، «او از تابستان ۱۳۶۴، تلفن ها و نامه های تهدید کننده دریافت کرده بود و مقام های ترک از این وضعیت آگاه بودند. »

هادی عزیز مرادی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/هادی_عزیز_مرادی

بپرس