نیکیاس

فرهنگ فارسی

سردار و سیاستمدار آتنی ( ف. ۴۱۳ ق م . ) در جنگهای پلوپونزی مسبب انعقاد صلحی شد که به صلح نیکیاس ( ۴۲۱ ق م . ) معروف است . با نقشه آلسیبیاد برای لشکر کشی به سیراکوز مخالفت ورزید ولی بر خلاف میلش به سرداری قسمتی از قشون منصوب شد . به علت نگرفتن تصمیم بموقع و نیز اعتقاد به خرافات نتوانست عقب نشینی کند و در نتیجه بیشتر سپاهیانش نابود گردید و خود وی نیز در هنگام عقب نشینی به قتل رسید .

دانشنامه عمومی

نیکیاس سیاستمدار آتن باستان که پس از فوت پریکلس در بحبوحه جنگ های پلوپونزی رهبر جناح محافظه کار در مجلس آتن بود. او پس از مذاکرات در سال ۴۲۱ صلح موقتی با اسپارتی ها را پیش برد که به صلح نیکیاس معروف است. اما پیمان نیکیاس عملاً هرگز به اجرا درنیامد زیرا متحدان اسپارت به ویژه کورنت و تب از پذیرش آن امتناع ورزیدند. همچنین یک رهبر نظامی جدید به نام آلکیبیادس آتنی ها را تشویق به اشغال سیراکوز در سیسیل کرد تا به این ترتیب خرج مایحتاج جنگ تأمین بشود. علی رغم مخالفت نیکیاس، آتنی ها به جزیره سیسیل یورش بردند. پس از حرکت ناوگان آتن به سمت سیسیل، دشمنان آلکیبیادس او را به تخریب تندیس های مذهبی متهم کردند. هنگامی که حکومت او را برای محاکمه به آتن فراخواند، آلکیبیاد به اسپارت فرار کرد. به این ترتیب فرماندهی جنگ بر دوش نیکیاس افتاد که فرماندهی بی کفایت بود. با توصیه آلکیبیادس به اسپارتی ها، آن ها ناوگانشان به سیراکوز سیسیل فرستادند که نتیجه آن شکست آتن در جنگ سیسیل بود. سربازان آتنی از جمله نیکیاس در این نبرد کشته شدند. [ ۱]
عکس نیکیاس
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

نیکیاس (ح ۴۷۰ـ۴۱۳پ م)(Nicias)
دولتمرد و سردار آتِنی. در جریان جنگ پلوپونزی مذاکرات منتهی به ترک مخاصمه، معروف به صلح نیکیاس بین اسپارت و آتِن را انجام داد (۴۲۱پ م). فرمانده سپاه اعزامی به سیسیل بود (۴۱۵پ م)، و به رغم عدم تمایلش، سیراکوز را محاصره کرد. اهالی سیراکوز نیز او را اسیر و اعدام کردند. نداشتن اعتماد به نفس و قاطعیت، موجب شکست لشکرکشی به سیسیل شد.

پیشنهاد کاربران

نیکیاس : خوشرو و خوبروی - خوشبو ومعطر - بانوی زیبا و شاداب
نیکیاس : دختر خوب و نیکو ، دختر زیبا رو
نیکیاس : نیکیاس اسم دختر با ریشه فارسی می باشد .
نیک یاس به معنی خوب و نیکو وخو شرو و زیباروی و با طراوت.

بپرس