نیکوس کازانتزاکیس

دانشنامه عمومی

نیکوس کازانتزاکیس ( به یونانی: Νίκος Καζαντζάκης، ۱۸ فوریه ۱۸۸۳–۲۶ اکتبر۱۹۵۷ ) نویسنده، شاعر، خبرنگار، مترجم و جهان گرد یونانی بود. او نویسنده ای بود که دغدغه جامعه بشری داشت و به تحلیل آنها می پرداخت.
نیکوس کازانتزاکیس، ۱۸ فوریه ۱۸۸۳ میلادی در هراکلیون در جزیره کِرِت زاده شد. آن زمان، کِرِت زیر سلطه حکومت عثمانی بود و نیکوس در فضای شورش و طغیان مردم کرت برضد عثمانیان رشد کرد. مدتی را در مدرسه فرانسویان در جزیره ناکسوس که از سوی راهبان کاتولیک اداره می شد تحصیل کرد. [ ۱] پس از دبیرستان، ۱۹۰۲، در رشته حقوق دانشگاه آتن ثبت نام کرد و ۱۹۰۶ دکترا گرفت. ۱۹۰۷، به پاریس رفت و شاگرد آنری برگسون فیلسوف نام دار فرانسوی شد. هنگام جنگ بالکان، وارد ارتش یونان شد و علیه دشمن جنگید و پس ازآن، مدیر کل وزارت امور اجتماعی شد و چندی نیز نماینده سازمان یونسکو در پاریس بود. ۱۹۴۷، یونان را به مقصد آنتیب ترک کرد تا کارهای ادبی ش را پی گیرد. ۱۹۵۶، ازسوی کانون نویسندگان یونانی برای نوبل ادبیات معرفی شد و ۱۹۵۷ با یک رای کمتر از آلبر کامو به این جایزه نرسید.
نیکوس کازانتزاکیس ناظر جنگ های داخلی اسپانیا بود و به چین، ژاپن، مصر، بیت المقدس، ایتالیا، انگلستان، اتریش، قبرس و فرانسه سفر کرد. آثارش به بیشتر زبان ها ترجمه شده است. کتاب کوچک و صدصفحه ای «سیر و سلوک» که ۱۹۲۳ منتشر شد، اساس تفکرات فلسفی اوست، چنان که سی ودو سال بعد نوشت: سیر و سلوک، دانه ای بود که رویِش دیگر آثارم را باعث شد و پس ازآن هرچه نوشتم تفسیر و تصویری از آن بود. نیکوس کازانتزاکیس بارها از جریان های فکری در گذر زمان اثر پذیرفت که می توان از مسیحیت، بودیسم، فلسفه فریدریش نیچه، آنری برگسن، هنری جیمز، آرتور شوپنهاور نام برد. گرچه به مارکسیسم - لنینیسم گرایش داشت، هیچ گاه عضو هیچ حزب کمونیستی نشد.
آخرین وسوسه مسیح و مسیح بازمصلوب، دو رمان معروف اوست.
زوربای یونانی، که فیلمی نیز به همین نام از آن ساخته شد، یکی دیگر از رمان های اوست که شهرتی جهانی دارد.
کازانتراکیس با نوشتن مسیح بازمصلوب یا «رنج های یونانی»، کلیسای کاتولیک و ارتدکس را به انتقاد گرفت. ۱۹۵۴، مسیح بازمصلوب در فهرست کتاب های ممنوعه قرار گرفت که این سبب معروفیت جهانی وی شد. ۲۸ ژوئن۱۹۵۶، جایزه بین المللی صلح را در وین دریافت کرد. پس از یک سفر کوتاه به چین، در اثر سرطان خون به بیمارستان فرایبورگ برده شد و همان جا درگذشت. ۳ نوامبر ( ۱۹۵۷ ) پیکرش را به یونان آوردند و خاک سپاری اش را به سردخانه ای که مخصوص افراد گم نام است سپردند. پس از مرگش، اسقف یونان وی را مرتد خواند و گفت که نمی توان وی را در هیچ یک از کلیساهای یونان به خاک سپرد. برخلاف این فتوا، بیش از ۵۰ هزار نفر در زادگاهش جمع شدند و کازانتزاکیس را در زادگاه ش به خاک سپردند. [ ۲] سنگ نبشته قبرش چنین است:
عکس نیکوس کازانتزاکیسعکس نیکوس کازانتزاکیسعکس نیکوس کازانتزاکیسعکس نیکوس کازانتزاکیس
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس