نینتارا سهگل

دانشنامه عمومی

نینتارا سهگل ( انگلیسی: Nayantara Sahgal؛ زادهٔ ۱۰ مهٔ ۱۹۲۷ ) خبرنگار و نویسنده اهل هند است. وی نویسنده کتاب های ادبی و تخصصی، با اشتیاق برای حقوق بشر و به خصوص تساوی حقوق زن و مرد است.
نینتارا عضو خانواده نهرو - گاندی، و دومین دختر از سه دختر خانواده است که از خواهر جواهر لعل نهرو، ویجایا لاکشمی پاندیت متولد شده است.
در سال ۱۹۸۶ جایزه آکادمی ساهیتیا برای رمان «Rich Like Us ( ۱۹۸۵ ) » توسط آکادمی ملی هند، به وی اعطا شد. [ ۱]
نینتارا سگال متعلق به خانواده ای با نفوذ سیاسی است. مادرش، سیاستمدار و دیپلمات ویجایا لاکشمی پاندیت، از جمله اولین زن رئیس مجمع عمومی سازمان ملل و یک دوره نماینده هند برای حقوق بشر در کمسیون حقوق بشر سازمان ملل بود. دایی او جواهر لعل نهرو اولین نخست وزیر هند مستقل و ایندیرا گاندی دختردایی او بود.
پدر نینتارا، رنجیت سیتارام پاندیت وکیل از کتیواد بود. همچنین پاندیت یک محقق کلاسیک بود که کتاب نویسنده پاندیت کلهن به نام راجاتارانگینی را از زبان سانسکریت به زبان انگلیسی ترجمه کرد. او برای حمایت از جنبش استقلال طلبی هند دستگیر و در سال ۱۹۴۴ در زندان لاکنو درگذشت و همسرش ویجایا لاکشمی پاندیت و سه دخترش چندرالکها مهتا، نینتارا سگال و ریتا دار را ترک کرد.
مادر سهگل، ویجایا لاکشمی پاندیت، دختر موتیلال نهرو و خواهر اولین نخست وزیر هند، جواهر لعل نهرو بود. او در مبارزات آزادی هند فعال بوده است و به همین علت در زندان بود و در سال ۱۹۴۶ قسمتی از اولین تیم نمایندگی هندوستان بود که به سازمان ملل متحد، همراه با M. C. Chagala رفت. [ ۳]
بعد از این که هند به استقلال دست یافت، ویجایا لاکشمی پاندیت به عنوان عضو مجلس مؤسسان هند، فرماندار چندین ایالت هند و به عنوان سفیر هند در اتحاد جماهیر شوروی، ایالات متحده، مکزیک، دربار سینت جیمز، ایرلند و سازمان ملل متحد خدمت کرد.
گیتا سهگل، نویسنده و روزنامه نگار در زمینه مسایل فمینیسم، بنیادگرایی و نژادپرستی و مدیر فستیوال فیلم های مستند و فعال حقوق بشر دختر نینتارا می باشد.
سگال اگرچه بخشی از خانواده نهرو است ولی اعتبار استقلال فکری مستقل و انتقادی خود را توسعه داد. وی یکی از شدیدترین منتقدان دختردایی اش ایندیرا گاندی به خصوص در مورد عدم دمکراسی و سانسور بود. حتی در رابطه با حکومت نظامی ملی ۱۹۷۵–۱۹۷۷ او در تأسیس سازمان مردمی برای آزادی های مدنی همکاری داشت و معاون این سازمان در دهه ۱۹۸۰ بود. [ ۴] [ ۵] [ ۶] عقاید و علاقه سیاسی سهگل حتی و دیدگاه فمینیستی او حتی در کتاب های ادبی اش مشخص است.
عکس نینتارا سهگلعکس نینتارا سهگلعکس نینتارا سهگلعکس نینتارا سهگل
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس