نیمه تاریک ماه

دانشنامه عمومی

نیمه تاریک ماه (آلبوم). نیمهٔ تاریک ماه ( انگلیسی: The Dark Side of the Moon ) هشتمین آلبوم استودیویی بند راک انگلیسی، پینک فلوید است که در ۱ مارس ۱۹۷۳ توسط هاروست رکوردز منتشر شد. آلبوم نیمهٔ تاریک ماه بر اساس تجربیات گروه در آخرین تور و ضبط خود، شکل گرفته بود، که موجب حرکت و روانه شدن و جدایی کامل از، ریشه های سبکِ ملودی و اینسترومنتال های قبلی «پینک فلوید»؛ که توسط سید برت در گروه پایه گذاری شده بود. موضوع این آلبوم شامل پیری و گذر زمان، جنون و بیماری روانی، «طمع»، «تضاد» و مضامین ضد جنگ که در کارهای بعدی گروه هم به فراوان یافت می شود؛ ( مانند آلبوم های: برش نهایی، دیوار، حیوانات ) است؛ مفهوم «جنون و بیماری روانی» الهام گرفته از، حالات روانی رو به وخامت عضو قبلی گروه؛ «سید برت» است.
مراحل توسعه آلبوم در طی اجرا زنده، یک نسخه اولیه که چند ماه قبل از ضبط آلبوم تهیه شده بود و ضبط اصلی آلبوم در دو مقطع در سال ۱۹۷۲ و ۱۹۷۳ در استودیو ابی رود، در لندن انجام شد، کامل شد. گروه برای اولین بار تکنیک های ضبط پیشرفته مانند، ضبط چندگانه، تکنیک حلقه نوار استفاده کردند. پینک فلوید برای اولین بار در این آلبوم از musique concrète و متن های مفهومی و فیلسوفانه استفاده کرد که بعداً به عنوان یک علامت تجاری از آثار پینک فلوید شناخته شد.
موفق ترین عرضهٔ گروه، نیمه تاریک ماه، برای ۸۷۴ هفتهٔ پیاپی ( ۱۶ سال ) در جدول موسیقی آلبوم ها در آمریکا، بیلبورد ۲۰۰، باقی ماند که طولانی ترین زمان برای هر آلبومی در تاریخ است. [ ۱۰] این آلبوم، سومین آلبوم پرفروش در همه زمان ها در سطح جهان است که بیش از ۴۵ میلیون نسخه از آن به فروش رفته است. [ ۱۱] علاوه بر موفقیت تجاری این آلبوم، نیمهٔ تاریک ماه اغلب به عنوان اثر شاخص گروه شناخته می شود، [ ۱۲] و هنوز هم به وسیلهٔ منتقدان موسیقی به عنوان یکی از عظیم ترین و تأثیرگذارترین آلبوم های همهٔ زمان ها شناخته می شود.
به دنبال عرضهٔ آلبوم فضولی، اعضای باند برای تورهای آیندهٔ خود در بریتانیا، ژاپن و ایالات متحده در دسامبر همان سال آماده شدند. تمرین در باغ های برودهرست لندن چشم اندازی از آلبوم جدید گروه بود هرچند که ایجاد قطعات جدید در اولویت کاری گروه قرار داشت.
در ملاقاتی که اعضای گروه در خانهٔ نیک میسن در کمدن تاون داشتند واترز بیسیست گروه پیش نهاد داد که که آلبوم جدید می تواند بخشی از تور آن ها را دربر گیرد. ایدهٔ واترز برای این آلبوم در ارتباط با چیزهایی بود که مردم را از حالت عادی زندگی خود خارج می کرد و مواردی بمانند تعارض و جنون که از عضو سابق گروه سید برت سرچشمه می گرفت. تمرکز بر شیوه زندگی پرزحمتی که اعضای گروه با آن مواجه بودند نیز از دیگر پیش نهادهای واترز بود. گروه بمانند این ایده را در سال ۱۹۶۹ و در انسان و سفر نیز پرداخته بود.
عکس نیمه تاریک ماه (آلبوم)عکس نیمه تاریک ماه (آلبوم)

نیمه تاریک ماه (تور). تور نیمه تاریک ماه ( به انگلیسی: Dark Side of the Moon Tour ) یک تور/کنسرت از گروه موسیقی پراگرسیو راک پینک فلوید بود که در سال های ۱۹۷۲ و ۱۹۷۳ برای حمایت از آلبوم نیمه تاریک ماهشان برگزار کرده بودند. این تور در دو مقطع انجام شد، مقطع اول قبل از انتشار آلبوم در سال ۱۹۷۲ است و مقطع بعدی بعد از انتشار آلبوم در سال ۱۹۷۳ صورت پذیرفت.
در تورهای ۱۹۷۲ و قبل از انتشار آلبوم، عناوین آهنگ ها و نوع اجرای آهنگ ها با مشابهشان بعد از انتشار در آلبوم متفاوت بود، آهنگ «On The Run» تحت نام «The Travel Sequence» اجرا می شد، آهنگ Time با سرعت کمتر خوانده می شد و نیمه اول آهنگ را ریچارد رایت و گیلمور با هم می خواندند، همچنین این خط: «Lying supine in the sunshine» از این آهنگ را به جای خط «Tired of lying in the sunshine» در آهنگ زمان ( نسخه آلبوم ) می خواندند. آهنگ «The Great Gig in the Sky» تحت عناوینی همچون «Religion» یا «The Mortality Sequence» اجرا می شد. آهنگ Money با مقدمه ای طولانی از نواختن گیتار بیس آغاز می شد. آهنگ Us and Them فاقد نواختن ساکسفون بود؛ برخلاف نسخهٔ آلبوم که دیک پری ساکسفون می نواخت.
پینک فلوید دو تور کوتاه مدت در سال ۱۹۷۳ در آمریکا برگزار کرد، یکی در ماه مارس و همزمان با انتشار آلبوم جدیدش نیمه تاریک ماه و دیگری در ماه ژوئیه بود. همچنین این اولین بار بود که پینک فلوید در تورهایش موسیقیدانانی را همراه خودش می برد، برخلاف تورهای قبل مانند تور مادر قلب اتمی که از موسیقیدانان ساکن در آن محل استفاده می کرد. موسیقیدانان در تور نیمه تاریک ماه شامل دیک پری ( نوازنده ساکسیفون در آهنگ ما و آن ها و پول ) و سه یا چهار زن ( بانو ) برای اجرای کُر بود. در ۴ نوامبر ۱۹۷۳ نیز پینک فلوید دو اجرا در Rainbow Theatre انجام داد.
نمونه لیستی که عمدتاً در این تور از آن استفاده می شده.
اجرای کامل نیمه تاریک ماه
• «یه روز از این روزها»
• «مراقب تبر باش، یوجین»
• «پژواک ها»
• «دستگاه ها را تنظیم کن به سمت قلب خورشید»
• «یک نعلبکی رمز و راز» ( اگر فرصت بود، تا ۲۲ سپتامبر ۱۹۷۲ )
• «بلوز» ( در صورت فرصت، رسماً هم در آلبومی منتشر نشده )
• «مادر قلب اتمی» ( اگر وقت بود، تا ۲۲ می ۱۹۷۲ )
یک لیست متعارف در تورهای ۱۹۷۳
• «تیره و تار در پشت ابر»
• «وقتی تو اینجایی»
• «دستگاه ها را تنظیم کن به سمت قلب خورشید، ( بعضی مواقع با «پایان کودکی» جابه جا می شد از ۱ دسامبر ۱۹۷۲ تا ۱۰ مارس ۱۹۷۳ )
• «مراقب تبر باش، یوجین»
• «پژواک ها»
عکس نیمه تاریک ماه (تور)

نیمه تاریک ماه (فیلم ۱۹۹۰). «نیمه تاریک ماه» ( انگلیسی: The Dark Side of the Moon ) فیلمی در ژانر ترسناک و علمی–تخیلی است که در سال ۱۹۹۰ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به جان دیهل و آلن بلومنفلد اشاره کرد.
عکس نیمه تاریک ماه (فیلم ۱۹۹۰)

نیمه تاریک ماه (فیلم ۲۰۰۲). نیمه تاریک ماه ( انگلیسی: Dark Side of the Moon ) یک فیلم فرانسوی مستند - ساختگی است که توسط ویلیام کارل ساخته شد و برای اولین بار در سال ۲۰۰۲ از شبکه آرته فرانسه با عنوان اصلی عملیات ماه پخش شد. دست مایه اصلی فیلم بر اساس این تئوری است که فیلمی که از فرود فضاپیمای آپولو ۱۱بر روی ماه نمایش داده شده است , ساختگی است و توسط سیا و با کمک کارگردان مطرح استنلی کوبریک در استودیو فیلمبرداری و ساخته شده است. این فیلم با حضور شخصیت های مهمی مثل دونالد رامسفلد, هنری کیسینجر, الکساندر هیگ و بیوه کوبریک بینندگان را شگفت زده کرد.
عکس نیمه تاریک ماه (فیلم ۲۰۰۲)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

نیمه تاریک ماه مجموعه داستانهای کوتاه هوشنگ گلشیری نویسنده معاصر ایرانی است. وی این اثر را حاصل تمام زحمات خود در عرصه داستان کوتاه می داند. این مجموعه دربرگیرنده داستان های اوست که از سال ۱۳۳۹ تا ۱۳۷۷ به نگارش درآمده. این مجموعه ابتدا قرار بوده در هنگام حیات او و به صورت مجلدهای جداگانه، داستان کوتاه، رمان و نقد منتشر شود ولی متأسفانه با توجه به مرگ نویسنده این اتفاق میسر نمی شود. فرزانه طاهری، همسر هوشنگ گلشیری، در سال ۱۳۸۰ توانست این مجموعهٔ غنی را گردآوری و منتشر کند. او در مقدمه این چاپ ازسختی های امانت داری در انتشار داستان ها نوشته. داستان های این مجموعه به ترتیب تاریخ نوشتار مرتب شده اند، به طوری که داستان «چنار» که نخستین داستان این مجموعه به شمار می رود اولین بار در سال ۱۳۳۹ و در مجله پیام نوین منتشر شده و داستان «زندانی باغان» به تاریخ مهر ماه ۱۳۷۷ آخرین داستان این مجلد را شامل می شود. داستانهای خوابگرد و بر ما چه رفته است باربد از این مجموعه حذف شده است.
...
[مشاهده متن کامل]

این مجموعه جز داستان های کوتاه «معصوم ۲»، «معصوم ۴» ( از مجموعهٔ «نمازخانهٔ کوچک من» ) ، داستان بلند «جبه خانه» ( از مجموعهٔ «جُبّه خانه» ) ، داستان های کوتاه «بر ما چه رفته است، باربد؟»، «خوابگرد» ( از «پنج گنج» ) و داستان بلند «شاه سیاه پوشان» منسوب به گلشیری حاوی تمام داستان های کوتاه نویسنده است.
داستان های این مجموعه عبارتند از: «چنار» ( پیام نوین، ۳۹ ) ، «دهلیز» ( زمستان۴۳ ) ، «ملخ» ( مرداد ۴۵ ) ، «پرنده فقط یک پرنده بود»، «شب شک» ( جنگ اصفهان، دفتر چهارم، بهار ۴۶ ) ، «مثل همیشه» ( جنگ اصفهان، دفتر پنجم، تابستان ۴۶ ) ، «دخمه ای برای سمور آبی» ( جنگ اصفهان، دفتر ششم، بهار ۴۷ ) ، «عیادت»، «پشت ساقه های نازک تجیر»، «یک داستان خوب اجتماعی»، «مردی با کروات سرخ» ( جنگ اصفهان، دفتر هفتم، زمستان ۴۷ ) ، «عکسی برای قاب عکس خالی من»، «معصوم اول» ( جنگ اصفهان، دفتر هشتم، تابستان ۴۹ ) ، «معصوم سوم»، «هر دو روی سکه» ( شهریور ۵۰ ) ، «گرگ» ( رودکی، ش۱۰، ۱۰ مرداد ۵۱ ) ، «عروسک چینی من» ( شهریور ۵۱ ) ، «نمازخانهٔ کوچک من» ( رودکی، ش ۱۷، نوروز ۷۲ ) ، «بختک» ( رودکی، ش ۱۷، نوروز ۵۲ ) ، «به خدا من فاحشه نیستم» ( رودکی، ش ۵۹، شهریور۵۵ ) ، «سبز مثل طوطی، سیاه مثل کلاغ» ( احنمالن ۵۸ ) ، «فتحنامهٔ مغان» ( آذر ۵۹ ) ، «میر نوروزی ما» ( خرداد ۶۳ ) ، «نیروانای من» ( مهر ۶۶ ) ، «نقشبندان» ( خرداد ۶۸ ) »، «شرحی بر قصیدهٔ جمیله» ( شهریور و مهر ۶۹ ) ، «خانه روشنان» ( اسفند ۷۰ - شهریور ۷۱ ) ، «دست تاریک، دست روشن» ( خرداد ۷۲ ) ، «نقاش باغانی» ( شهریور ۷۲ ) ، «انفجار بزرگ» ( آبان ۷۲ ) ، «حریف شب های تار» ( آذر ۷۳ ) ، «گنج نامه» ( آبان ۷۳ ) ، «زیر درخت لیل» ( دی ۷۴ ) ، «بانویی و آنه و من» ( فروردین ۷۶ ) ، «آتش زرتشت» ( فروردین ۷۶ ) ، «زندانی باغان» ( مهر ۷۷ )

نیمه تاریک ماه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/نیمه_تاریک_ماه_(کتاب)

بپرس