نیروی زمینی شاهنشاهی ایران

پیشنهاد کاربران

نیروی زمینی شاهنشاهی ایران شاخه ای از ارتش شاهنشاهی ایران بود، که پیکره اصلی نیروهای مسلح ایران را تشکیل می داد. نیروی زمینی شاهنشاهی ایران با کوشش رضا شاه تأسیس شد و با وقوع انقلاب ۱۳۵۷ منحل گردید و نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران جایگزین آن شد.
...
[مشاهده متن کامل]

با به قدرت رسیدن رضاشاه پهلوی نیروهای مسلح ایران نیز به سازماندهی نوینی دست یافتند. افسران و فرماندهان خارجی از واحدهای نظامی ایران خارج شده و واحدهای پراکنده مسلح ایران نظیر لشکر قزاق، تفنگداران جنوب و ژاندارمری همگی تحت فرمان و ساختار متحد دولت ایران قرار گرفتند.
در سال ۱۳۰۳ قوای نیروهای مسلح ایران ۸۰ هزار نفر تخمین زده می شد. یکسال قبل از آن اولین دسته از دانشجویان افسری به مراکز آموزشی فرانسه اعزام شده و پس از گذراندن دوره های مختلف ۵۰۰ تن از آن ها برای ایجاد اولین پایه های آموزشی نیروهای مسلح کشور به ایران بازگشتند. طی این سال ها تجهیز واحدها از لحاظ تسلیحاتی به عهده آلمان ها بود و هم آن ها بودند که اولین کارخانه های تولید اسلحه در ایران را بنا نهادند. علاوه بر فرانسه تعدادی از دانشجویان ایرانی نیز به آلمان اعزام شدند تا با آخرین تکنیک ها و امور فنی نظامی آشنا شده و اندکی بعد از آن نیز کار تأسیس مراکز آموزشی در داخل کشور برمبنای ساختارهای ارتش آلمان آغاز گردید.
در بحبوحه جنگ دوم جهانی ( ۱۳۲۰ خورشیدی ) نیروهای مسلح ایران به ۱۲۵٬۰۰۰ نفر افزایش یافته بود که از سطح آموزش و تسلیحات بسیار خوبی برخوردار بودند. در این زمان ارتش شاهنشاهی ایران درگیر جنگی ناخواسته با نیروهای مهاجم متفقین گردید.
وقایع جنگ دوم جهانی ضربه های هولناک و سنگینی را بر ستون فقرات نیروهای مسلح ایران وارد آوردند و سازماندهی مجدد نیروها مستلزم سال ها تلاش و مبالغ هنگفتی هزینه مالی گردید.
• مقالهٔ اصلی: ارتش شاهنشاهی ایران
«ستاد» واژه ای است فارسی که از اوایل به سلطنت رسیدن رضاشاه پهلوی به جای کلمه عربی «ارکان حرب قشون» برای ارتش ایران برگزیده شد که بعدها در زمان سلطنت محمدرضاشاه پهلوی به نام «ستاد بزرگ ارتشتاران» تغییر نام داد. ستاد در هر یگان مرکز فرماندهی و هماهنگ کننده آن واحد است. در نیروهای مسلح شاهنشاهی ایران در هر واحد بزرگتر از گردان یک ستاد وجود داشت که به همان ترتیب سلسله مراتب تحت فرمان ستاد یگان های بالاتر از خود بود. ستاد بزرگ ارتشتاران نیز مرکز فرماندهی و هماهنگ کننده کل واحدهای نیروهای مسلح شاهنشاهی بود که از ادارات و دوایر مختلف تشکیل شده و در راس آن رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران ( معمولا در سال های قبل از انقلاب با درجه ارتشبدی ) قرار داشت که از لحاظ مسئولیت و کسب فرمان به طور مستقیم تحت دستور شخص پادشاه قرار داشت. آموزش دوره عالی نظامی «فرماندهی و ستاد» جهت نیل افسران به درجات تیمساری از پیش از سال ۱۳۲۰ در دانشگاه جنگ و پس از سال ۱۳۳۶ در دانشکده فرماندهی و ستاد ( دافوس ) انجام می گرفت.

نیروی زمینی شاهنشاهی ایراننیروی زمینی شاهنشاهی ایراننیروی زمینی شاهنشاهی ایران
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/نیروی_زمینی_شاهنشاهی_ایران
اقاسیدمحمودعزیزی. معروف. به. حسینی. به. شاهنشاهی. ایران. لطفا. اولاد. اینجانب. رادراسرع. وقت. نشان. دهید.

بپرس