نیتروسامینها ( به انگلیسی: Nitrosamine ) ترکیب هایی با ساختار شیمیایی R1N ( –R2 ) –N=O است. در این ترکیب ها یک گروه نیتروسو به یک آمین پیوند خورده است. بیشتر نیتروسامین ها سرطان زا هستند.
نیتروسامین ها در تولید لوازم آرایشی، آفت کش ها و بیشتر محصولات کائوچویی کاربرد دارند. همچنین در لاتکس محصولاتی مانند بادکنک[ ۱] دیده می شوند اما احتمالاً لاتکس موجود در کاندوم خیلی سمی نیست. [ ۲]
در خوراکی که مصرف می کنیم هم از نیتریت ها و آمین های ثانویه هم نیتروسامین تولید می شود این اتفاق در قالب خوراکی های پروتئینی و در شرایط ویژه روی می دهد که از جمله می توان به شرایط اسیدی شدید مانند معده انسان یا دمای بسیار بالا مانند هنگامی که غذا را سرخ می کنیم اشاره کرد.
در مواد خوراکی مانند ماهی و محصولات جانبی آن، آبجو، گوشت و پنیرهای فرآوری شده با ترکیب های نیتریتی این اتفاق روی می دهد. از این رو ایالات متحده برای فرآوری محصولات با مواد نیتریتی محدودیت هایی قرار داده است تا خطر سرطان را پایین آورد. [ ۳] همچنین افزودن ویتامین ث یا ترکیب های مشابه به گوشت هم احتمال ایجاد نیتروسامین را زیاد می کند. [ ۴]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفنیتروسامین ها در تولید لوازم آرایشی، آفت کش ها و بیشتر محصولات کائوچویی کاربرد دارند. همچنین در لاتکس محصولاتی مانند بادکنک[ ۱] دیده می شوند اما احتمالاً لاتکس موجود در کاندوم خیلی سمی نیست. [ ۲]
در خوراکی که مصرف می کنیم هم از نیتریت ها و آمین های ثانویه هم نیتروسامین تولید می شود این اتفاق در قالب خوراکی های پروتئینی و در شرایط ویژه روی می دهد که از جمله می توان به شرایط اسیدی شدید مانند معده انسان یا دمای بسیار بالا مانند هنگامی که غذا را سرخ می کنیم اشاره کرد.
در مواد خوراکی مانند ماهی و محصولات جانبی آن، آبجو، گوشت و پنیرهای فرآوری شده با ترکیب های نیتریتی این اتفاق روی می دهد. از این رو ایالات متحده برای فرآوری محصولات با مواد نیتریتی محدودیت هایی قرار داده است تا خطر سرطان را پایین آورد. [ ۳] همچنین افزودن ویتامین ث یا ترکیب های مشابه به گوشت هم احتمال ایجاد نیتروسامین را زیاد می کند. [ ۴]
wiki: نیتروسامین