نگهبانی جفت در انسان ها

پیشنهاد کاربران

نگهبانی از جفت در انسان ( به انگلیسی: Mate guarding in human ) به رفتارهایی گفته می شود که توسط مردان و زنان با هدف حفظ فرصت های تولیدمثل و دسترسی جنسی به جفت انجام می شود. این امر سبب منصرف کردن جفت کنونی از خروج از رابطه و همچنین دور کردن رقیب های درون جنسیتی ( همجنس ) می شود. این پدیده میان بسیاری از جانوران نیزدیده شده است که به آن رقابت اسپرمی می گویند. حسادت جنسی یکی از دلایل اصلی رفتار محافظتی از همسر است. مردان و زنان هر دو از سازوکارهای مختلفی برای حفظ همسر خود بهره می برند و شواهدی وجود دارد که نشان می دهد مقاومت در برابر نگهبانی جفت نیز وجود دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

رفتار محافظتی از جفت در مردان بیش تر به سبب احتمال خیانت جنسی زنان است که برانگیخته می شود؛ تا درگیری عاطفی زن در خارج از رابطه. این مسئله در درجه اول به دلیل خطر خیانت زنان برای پدر بودن مردان یا «قرمساقی ژنتیکی» است. به عبارت دیگر، هنگامی که لقاح در زنان انجام می شود، مردان از اطمینان پدرانگی کمتری نسبت به زنان برخوردار هستند؛ بدین معنی که زنان همیشه می توانند از اینکه فرزندشان متعلق به خودشان است، مطمئن باشند اما در مردان این گونه نیست. شواهد پشتیبانی کننده برای این امر از نظر فرهنگی در طیف متنوعی از کشورها مانند چین، آلمان، ژاپن و سوئد وجود دارد. علاوه بر این، در آزمایش های فیزیولوژیکی مانند کنش الکتریکی پوست و ضربان قلب، هنگامی که از مردان خواسته می شود تا شریک زندگی خود را با یک شخص دیگر در حال رابطه جنسی تصور کنند، پریشانی بیشتری نشان می دهند. همچنین نیاز به یادآوری است که اگر شریک زندگی یک مرد، دارای توانایی تولیدمثل بالا باشد، مرد از روش های نگهبانی از جفت، بیش تر بهره می برد. برای مثال، چنانچه جنس ماده نشانه های توانایی باروری بالا، مانند جوانی و جذابیت جسمی را از خود نشان دهد، رفتار نگهبانی از جفت در جنس نر انسانی دیده می شود.
اگر نر نتواند با موفقیت مانع از تلاش رقیبان برای جفت گیری با شریک ماده اش شود، خطرهای بسیاری به وجود می آید. چنانچه شریک ماده بارور شود، نر برای مدت طولانی فرصت تولیدمثل با آن شریک را از دست می دهد و ژن های او به فرزندان پسین منتقل نمی شود. علاوه بر این، مرد ممکن است سال ها وقت، منابع و انرژی را برای کودکی سرمایه گذاری کند که از نظر ژنتیکی متعلق به خود او نباشد. همچنین اگر این موضوع برملا شود، ممکن است فرد با خوارساختن عمومی روبرو شود و در نتیجه، این امر می تواند از موقعیت اجتماعی او کاسته و بر شانس تولیدمثل او در آینده تأثیر بگذارد. یکی دیگر از خطرها، «هزینه فرصت» است؛ بدین معنی که نر می توانست به جای رابطه با ماده خیانت کار، زمان ازدست رفته خود را به دنبال گزینه های جفت گیری جایگزین بگذراند.

نگهبانی جفت در انسان ها
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/نگهبانی_جفت_در_انسان‌ها

بپرس