نوقا

پیشنهاد کاربران

نوقا یک شیرینی اصالتا ایرانی ساخته شده از عسل یا شکر، سفیده تخم مرغ، آجیل و گاهی تکه های میوه است. واژه نوقا از کلمه «pan nogat» در زبان اکسیتان گرفته شده و به نظر می رسد از کلمه لاتین «panis nucatus» به معنی «نان آجیلی» ریشه گرفته باشد.
...
[مشاهده متن کامل]

سه گونه نوقا وجود دارد که یک گونه آن یعنی نوقای سفید ( «mandorlato» یا «torrone» در ایتالیا ) با سفیده زده شده تخم مرغ و عسل درست می شود که در شهر کرمونا ایتالیا در اوایل سده پانزدهم پدید آمده است.
در سال ۲۰۱۶ گوگل نام اندروید هفت را «Android Nougat» برگزید.
روایات بسیاری از ریشه نوقا وجود دارد. دستور پخت آن نخستین بار در کتابی به زبان عربی در بغداد در سده دهم میلادی که از آسیای میانه وام گرفته شده بود آمده است. در عربی «ناطف» خوانده می شد. در یکی از این دستور عمل ها نشان داده می شود که ناطف از شهر حران در جنوب شرقی ترکیه امروزی و مکانی میان شانلی اورفه و حلب آمده است. اشاره به نوقا در یک مثلثی میان بغداد، شانلی اورفه و حلب پیدا شده است. اواخر سده دهم میلادی ابن حوقل اشاره می کند که در منبج سوریه و بخارا در آسیای میانه ناطف خورده است.
نوقا ( لوکا ) همچنین یکی از سوغاتی های سنتی شهر تبریز است. این شیرینی در انواع گوناگون ساده، گردویی، وانیلی، پسته ای، آجیلی و شکلاتی تهیه می شود و «نوقای گردویی» متداول ترین نوع نوقای تبریز محسوب می گردد.
نوقا ( لوکا ) از جایگاه مخصوصی در بین مردم تبریز برخوردار است و در جشن ها و اعیاد مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. طعم مناسب، ماندگاری بالا و قیمت پایین از دلایل استقبال از این شیرینی در شهر تبریز است.

نوقانوقا
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/نوقا
نوقا یا لوکا:نام نوعی شیرینی در تبریز
مواد تشکیل دهنده این شیرینی خوشمزه تبریزی عبارت اند ازشکر, سفیده تخم مرغ, وانیل، گردو که دارای طعم های وانیلی و شکلاتی و کاکائویی است. دیگر نوع نوقا در تبریز نوع آجیلی آن است که از شکر, آب, گلوکز, گردو, پسته, فندق, بادام هندی, تخم مرغ و گلاب و آرد تشکیل شده است.
...
[مشاهده متن کامل]

شیرینی تبریز

بپرس