نوشین جعفری

پیشنهاد کاربران

نوشین جعفری عکاس هنری و زندانی سیاسی سابق اهل ایران است. زمینه اصلی فعالیت جعفری در زمینه عکاسی سینما و تئاتر است.
نوشین جعفری فعالیت های هنری خود را از سال ۱۳۸۹ آغاز کرد. نخستین تجربهٔ او در تئاتر با نمایش «نوشتن در تاریکی» اثر محمد یعقوبی بود. وی برای عکاسی از فیلم سینمایی لانتوری به کارگردانی رضا درمیشیان برنده جایزه بهترین عکاس از جشن خانه سینما شده است. او در سال ۱۳۹۵ در دومین جشن عکاسان سینمای ایران مورد تقدیر قرار گرفت. وی از ۲۵ مرداد تا ۱ شهریور ۱۳۹۵ نمایشگاه عکس های فیلم سینمایی «لانتوری» را به نفع قربانیان اسیدپاشی در خانه هنرمندان ایران برگزار نمود.
...
[مشاهده متن کامل]

از دیگر آثار عکاسی او می توان به «سریال شهرزاد ۲» به کارگردانی حسن فتحی، فیلم سینمایی «سد معبر» به کارگردانی محسن قرایی، فیلم سینمایی «مجبوریم» به کارگردانی رضا درمیشیان، فیلم سینمایی «هفت و نیم» به کارگردانی نوید محمودی و سریال تلویزیونی «دلدار» به کارگردانی نوید محمودی و جمشید محمودی اشاره نمود.
جعفری پس از وقوع اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ در بهمن ماه همان سال بازداشت و پس آن محاکمه شد. در پی این بازداشت او به دو سال حبس تعلیقی محکوم شد.
در تاریخ ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ جعفری برای بار دوم بازداشت شد. در روز ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ غلام حسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه بازداشت او را تأیید کرد. در تاریخ ۲۸ مرداد امیر رئیسیان، وکیل خانواده جعفری به رسانه ها اطلاع داد که خانواده جعفری در این تاریخ توانستند با او از طریق تماس تلفنی صحبت کنند. از جمله اتهاماتی توسط برخی منابع به جعفری نسبت داده شده بود «توهین به مقدسات» و «تبلیغ علیه نظام» است. بر اساس گفته های رئیسیان، او در روز ۲۷ مرداد برای اعلام وکالت در این پرونده به دادسرای امنیت و بازپرس پرونده مراجعه کرد. اما با این عنوان که پرونده مطروحه «امنیتی» است، اجازه وکالت ندادند و در تماسی هم که نوشین جعفری با خانواده خود داشته، او سخنی دربارهٔ اتهاماتش نگفته است.
در تاریخ ۳ شهریور ۱۳۹۸ و سه هفته پس از بازداشت جعفری، فایل صوتی منتسب به او منتشر شد. این فایل صوتی از سوی حساب کاربری شخصی جعفری، به شیوا نظرآهاری یکی از دوستان نزدیک جعفری ارسال شده بود. او در این فایل صوتی به نظرآهاری می گوید که «تحت فشار» است. در بخشی از این فایل صوتی جعفری از نظرآهاری می خواهد تا «پسورد یک حساب توییتری» را که در زمان بازداشتش کاربران موسوم به «ارزشی ها» آن را مرتبط با خانم جعفری دانسته بودند، به او بدهد تا از «فشارهای ناشی از بازجویی» رهایی پیدا کند. نظرآهاری در گفتگو با رسانه بی بی سی فارسی اظهار کرد که تا پیش از بازداشت جعفری او هیچ اطلاعی از وجود حساب کاربری یاد شده، نداشته است. بر اساس اظهارات نظرآهاری، نوشین جعفری با بیان جمله «تحت فشارم» در ابتدای این فایل صوتی، تلویحاً عنوان می کند که گفته های بعدی او هیچ اعتباری ندارد.

نوشین جعفری
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/نوشین_جعفری

بپرس