نوسود

لغت نامه دهخدا

نوسود. [ ن َ ] ( اِخ ) قصبه ای است از دهستان اورامان لهون از بخش پاوه شهرستان سنندج ، در 48 هزارگزی شمال غربی پاوه و 3 هزارگزی خط مرزی ایران و عراق ، در منطقه کوهستانی سردسیری واقع است و 756 تن سکنه دارد. آبش از چشمه ، محصولش میوه ها و لبنیات و مختصری غلات ، شغل اهالیش زراعت و گله داری و کرایه کشی است. در نزدیکی این قصبه آثار قلعه خرابه ٔسموکه باقی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

فرهنگ فارسی

ده دهستان اورامان لهون بخش پاوه شهرستان سنندج استان پنجم . در ۴۸ کیلومتری شمال باختری پاوه . کوهستانی سردسیر و ۷۵۶ تن سکنه دارد. محصولش انواع میوه و لبنیات است .
قصبه ای است از دهستان اورامان لهون از بخش پاوه شهرستان سنندج در ۴۸ هزار گزی شمال غربی پاوه و ۳ هزار گزی خط مرزی ایران و عراق در منطق. کوهستانی سردسیری واقع است . آبش از چشمه محصولش میوه ها و لبنیات و مختصری غلات . شغل اهالیش زراعت و گله داری و کرایه کشی است . در نزدیکی این قصبه آثار قلعه خراب. سمو که باقی است .

دانشنامه عمومی

نوسود یکی از شهرهای استان کرمانشاه در غرب ایران است. این شهر مرکز بخش نوسود شهرستان پاوه است. [ ۳]
زبان مردم نوسود زبان هورامی است.
فاصله نوسود تا پاوه حدود ۳۵کیلومتر است و در شمال باختری آن واقع شده است. [ ۲]
شهر کوچک مرزی نوسود ۸۰ سال پیش مقر حکومت جعفر سلطان ( یکی از خوانین اورامان ) بود. مردم نوسود به زبان کردی گویش هورامی سخن می گویند. نوسود در بهمن ۱۳۵۹ با حمله ارتش عراق اشغال شد و در ۲۴ اسفند ۱۳۶۶ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با شروع عملیات و الفجر 10 از دست عراق، بدون در گیری و عقب نشینی قوای متخاصم، آزاد شد. [ ۲]
شهر نوسود چهار کیلومتر با کشور عراق فاصله دارد و در اصطلاح در نقطه صفر مرزی واقع شده است در تابستان 1402 به طور موقت مرز پاسپورتی در این منطقه افتتاح گردید و مردم عادی با داشتن پاسپورت می توانند بدون مشکل به کشور عراق سفر کنند .
عکس نوسودعکس نوسودعکس نوسود
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

آبشار سروزن شهری در استان کرمانشاه، شهرستان پاوه، و مرکز اداری بخش نوسود. با ارتفاع ۱,۱۵۰ متر، در منطقه ای کوهستانی و جنگلی، در ۱۲۳کیلومتری شمال غربی کرمانشاه و ۲۰ کیلومتری شمال غربی پاوه، ۵ کیلومتری مرز ایران و عراق، سر راه فرعی پاوه به مریوان قرار دارد. اقلیم آن معتدل و نیمه مرطوب و جمعیت آن ۱,۳۷۰ نفر است.

پیشنهاد کاربران

بپرس